Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2019-06-16

Fursteparets september-ord


Efter en sommar full av event, slående hetta och mycket resande står nu hösten inför dörren. Vi hoppas på en varm och behaglig höst, dock med kanske lite mer måttlig värme än vad som varit denna sommar. Furstinnan planerar i skrivande stund att ställa sig i köket för sina glada fäktare som kommer till Aros för en fäkthelg och sen ska hon resa upp till Reengarda för att träffa sina kära bågskyttar på Smoldering Arrow. Båda ska vi förstås fira Gyllengrans 30-årsjubileum senare under hösten, med buller och bång i sann Gyllengrans-anda.

Under sommaren har Furstinnan hållit i ett lotteri för att fylla på den fond av pengar som finns för Nordmarks stolta och duktiga Scriptorie. Tack till alla ni som skänkt gåvor till oss för att använda som priser och tack till alla som deltagit, köpt lotter och engagerat er i lotteriet. Lite drygt 3000 kronor har samlats in och under Gyllengran XXX kommer sista priserna lottas ut. Det ligger fortfarande ett av de populära avlatsbreven med bland priserna, så missa inte detta!

Något annat ni inte får missa är förstås nästa Fursteturnering som kommer gå av stapeln under Luciafesten i Styringheim där det samtidigt kommer att vara Styringheims baroninvestitur. En fullspäckad helg helt enkelt! Själva turneringen kommer att vara i enkelt format, Round Robin där alla kämpar får möjlighet att möta alla innan det avgörs vilka som får vidare till semifinal och slutligen final. Så boka er resa till Gotland 7-9 december redan nu!

Roland, Furste
Agnes, Furstinna

Share