Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Drots ord


Kära Nordmark!

Dagen är äntligen här! Det här är min sista drotsspalt, åtminstone på ett tag. När ni läser det här har Isabetta tagit över och jag har slutat vara Nordmarks drots. Det har varit fem roliga år, jag har fått vara med om mycket roligt, träffat många medlemmar och sett både det ena och det andra. Jag har gjort många saker i föreningen under mina snart 30 år som medlem, men att sitta som drots över Nordmark fanns inte på listan över saker jag trodde jag någonsin skulle göra. Att tacka ja till det förtroendet ångrar jag inte.

Jag vill passa på att tacka alla som ställt upp när jag behövt hjälp, alla som stått för experthjälp, kunskap och glädje. Tack till alla utmärkta styrelsemedlemmar som slitit med den mundana föreningen! Ni arbetar i det tysta, och gör ett oerhört viktigt arbete. Nordmark är inte bara det ljuva medeltidslivet, det är också en helt vanlig förening i behov av styrelse och styrelsemedlemmar, av stadgerevisioner och verksamhetsberättelser. Glöm inte det!

Nordmark betyder mycket för mig, och för många andra. Det är en meningsfull del av livet, en hobby, en livsstil och en trygghet. Utan alla som sliter häcken av sig skulle föreningslivet aldrig fungera och vi skulle inte kunna driva föreningen framåt. Jag älskar er allihop, ni som sliter i tysthet, ni som jobbar så det hörs, ni som ser till att saker funkar, till och med er som ibland fuckar upp saker och ting. Utan medlemmarna fungerar inte föreningen! Jag hoppas jag har funnits där för er, och att ni som behövt hjälp har fått den. Jag hoppas att jag gjort någon glad, att jag fått någon att känna sig stolt, och att jag någon gång emellanåt varit en pinne i ögat för den som förtjänat det!

Tack för att ni tyckte att jag är Nordmarks själ, och tack för att ni vågade göra mig till drots. Nu får ni ge all kärlek och förtroende till Isabetta, hon kommer att göra Nordmark helt fantastiskt!

Over and out!

För Drömmen!

/Vanna Edwinsdochter Dawburn drots@nordmark.org

Share