Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-19

Drots ord


Kära Nordmark!

I år firar vår fantastiska förening femtio år! Femtio! Jämför man med t.ex Scouterna är det inte så väldigt spännande, men i jämförelse med mycket annat så är det otroligt häftigt. Undrar om det där gänget i Kalifornien på 60-talet trodde att det de höll på med skulle leva kvar så länge? En förening som gillar något så otidsenligt som ”förritiden”, och som, i alla fall enligt min salige käre far bara är en samling bohemer och sinnessjuka individer som saknar körkort och borde syssla med bättre saker, att ett sådant sällskap har kunnat övervinna tiden, tävla med andra intressen, samexistera med familjeliv och karriärer och bara fortsätta, fortsätta och fortsätta. Det är bra.

Jag vill förtydliga att jag har körkort. Om jag är sinnessjuk eller ej får andra avgöra, men jag har i alla fall varit medlem i den här fantastiska föreningen över halva tiden av sällskapets existens. Och jag var medlem innan jag tog körkort. (Jag var dessutom väldigt förvånad över att träffa människor som INTE tog körkort, men det är en annan historia…) Poängen är i alla fall att för många, med mig, är SCA en del av livet. Som familjen, som de andra intressena man har, som jobbet, så finns det alltid där för en, i med och motgångar. Ibland är det skitkul, ibland är det konstigt, ibland är det helt vansinnigt. Men det är alltid intressant.

För Drömmen!

/Vanna drots@nordmark.org

Share