Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Furstepar


Vi har under denna mörka månad fått våra helger upplysta av fantastiska människor, som med vänlighet inspirerat oss att prova nya saker.
Under förra helgen var vi på Örehus Vintergille.
Vi fick värma oss i ett kök fyllt av gemenskap och engagemang kring medeltida recept och vi fick även prova på bågskytte. Det var fantastiskt roligt och givande båda delarna.
Denna dag smyckades även med otroligt många skratt som fortfarande värmer i hjärtat.
Vi vill tacka er alla som var där, El´bas-Contrabás.
I skrivandet stund sitter vi och njuter av våra minnen från gårdagen och Nordmarks Scriptorium. Vi fick själva testa på det som ni präntare gör för att smycka våra utmärkelser i form av scrollor. Vi har nu fått en fördjupad förståelse kring detta hantverk.Vi blir därigenom så mycket mer tacksamma för alla er som lägger ner så mycket tid och energi i detta hantverk, som kräver både skicklighet och finess. Vi vill åter igen tacka er för att vi fick uppleva detta och för er hjälp och ert engagemang kring all undervisning igår.
Vi ber alla er som känner att ni hade velat lära er mer kring detta hantverk att besöka Scriptoriumet nästa år. Vi har så många skickliga och kunniga präntare som har mycket kunskap att ge oss andra.
Vi har även sett att flera av er har upptäckt många olika vårtecken runt om i Nordmark, ett tydligt vårtecken för i år är Nordmarks Universitet.
Detta event kommer också innehålla Nordmarks årsmöte.
Vår önskan är att så många som möjligt visar er hängivenhet till Nordmark genom att närvara vid detta årsmöte.
Vi har fått ge ut både utmärkelser och gåvor under denna månad och vi hoppas självklart att vi kommer få ge ut fler.
Vi önskar därigenom att ni som känner att ni har kunskapen och fingerfärdigheten, att ni kan skapa vackra ting, för oss att ge till dem, som ger oss så mycket.
Det vi skulle behöva är:Barntokens och gåvor riktade till barnInspirerande gåvor att kunna ge dem som ger av sitt engagemang till oss.
Till sist vill vi åter igen be er skicka in rekommendationer. Om ni ser någon arbeta hårt, nå fina framgångar på slagfältet eller i bågskyttet, någon som skapar vackra ting och delar med sig av sin kunskap – tveka inte att skriva en rekommendation.
Alla kan och får lov att rekommendera!
Genom att göra gott fruktar vi icke
/Ludvig Furste, Blenda Furstinna

Share