Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-19

Fursteparets ord


God fortsättning önskar vi er alla!
I skrivandets stund är decembers alla högtider över och vi blickar nu framåt mot våren och allt den kommer att ge oss.
Vi hoppas att ni liksom vi har fått dagar av vila och goda upplevelser med familj och vänner.
Dock fick vi, innan december var över, en fantastisk upplevelse under Holmrikes Midvinter tillsammans med många som vi tidigare aldrig träffat.
Vi hoppas att vi får se er framöver igen. Vi fick även smaka på fantastisk mat som vad lagad med mycket kärlek, skicklighet och kunskap.
Under Midvinter fick vi även en oförglömlig upplevelse vid Gåseborg, ni som inte tidigare varit där rekommenderar vi starkt att ni åker dit under detta år. Hela arrangemanget var fantastiskt välplanerat och vi fick åter igen uppleva mycket värme och ett hjärtligt mottagande från er och det tackar vi för.
Vårt närmaste event kommer att bli Örehus Vintergille, där vi blivit lovade god mat, bågskytte och hantverk. Vi ser mycket fram emot detta och hoppas få se många av er andra där.
Vi fick även under denna månad ge ut utmärkelser till både stora och små. Dock önskar vi fortfarande att ni som känner att ni har kunskapen och fingerfärdigheten, att ni kan skapa vackra ting för oss att ge till dem ska få något extra.
Det vi skulle behöva är:
Barntokens och gåvor riktade till barn
Inspirerande gåvor att kunna ge dem som ger av sitt engagemang till oss
Till sist vill vi åter igen be er skicka in rekommendationer. Om ni ser någon arbeta hårt, nå fina framgångar på slagfältet eller i bågskyttet, någon som skapar vackra ting och delar med sig av sin kunskap – tveka inte att skriva en rekommendation.
Alla kan och får lov att rekommendera!
Genom att göra gott fruktar vi icke
/Ludvig Furste, Blenda Furstinna

Share