Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Tävla om att dekorera Dubbelkriget till ära för SCA 50


För att öka detta års medeltida känsla vid Dubbelkriget, för att hedra vårt samhälle och 50 års firandet och göra dekorationer ännu bättre än någonsin.
Dubbelkriget  offentliggör härmed en tävling: ”Double Wars Dekoration Challenge” – kan vi nå 50 konkurrerande föremål innan AS 50 ändar? Regler för tävlingen: För att tävla skapar du ett objekt som du tycker sätter pricken över i:et för AS 50, ett objekt i syfte att dekorera. Detta kan vara för att dekorera ditt eget personliga utrymme eller lägret, festhallen, listfältet, ingången till bastun eller kanske bågskyttebanan eller kungliga logen. Ett målat ljus för högbordet, en fantastisk tabard för dig själv att bära på listfältet, en påse för dina duschsaker så att dessa inte kommer att vara synliga när du bär dem genom lägret, ett stort silkesbanér för ditt hushåll … Vad – är upp till dig – din fantasi och dina kunskaper om historiska dekorationer sätter gränsen. Objektet/objekten måste handgjorda (inte köpt). Objekten som är med i tävlan kan göras av en eller flera personer. Föremålet behöver inte vara 100 % historiskt korrekt men har utseendet eller känslan av perioden av SCA (daterat före år 1600). Du behöver inte vara närvarande vid händelsen själv för att tävla! Du kan skicka objekt med en vän, för att representera dig. Under evenemanget kommer det att finnas en lista på väggen i Tavernhall där du kan anmäla dig/ditt objekt och beskriva var man kan se det. Dekorationerna kommer bli beundrade genom hela veckan och i vid det sista hovet under veckan, kommer autokraterna tillsammans med en jury från olika delar av Drachenwald presentera vinnaren av tävlingen. Det kommer också att vara ett folkets val med i tävlingen.
Kanske något som skapats för denna tävling kan också hjälpa Jessica Girven i hennes strävan att hitta objekt för att representera vår Konungariket Drachenwald. Vi hoppas att se många exempel på vad de fantastiska hantverkare i Drachenwald kan skapa!
I tjänst för Drachenwald och Dubbelkriget
/Vicountess Willhelmina Weydehartz – doublewars@gmail.com

Share