Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-03-31

Många bäckar små


För att få vår fantastiska förening att fungera så krävs det precis som det sägs i ordspråket: “Många bäckar små…”.

Runt om i den kända världen finns det många människor som har någon uppgift som är en del av detta gigantiska kugghjul som vår världsomspännande förening är.
Men det är ju också så att föreningen inte blir mer än det vi gör av den. Som krönikör så vurmar jag självklart för tidningarna.

Jag fick en kommentar för ett tag sedan som satt sig kvar hos mig. “Att Silversparren inte är så spännande att läsa längre.” Och ja, det fick jag verkligen ge personen som fällde kommentaren, rätt i. Det är sällan någon artikel och förrutom orden från vårt furstepar, drots och mig så är det oftast bara eventannonser och inte ens de är särskilt informativa eller inspirerande att läsa ibland. Jag ser till att det finns en rubrik med om alla event. Men många event sänder aldrig in sin eventannons till Silversparren. Visst skulle jag kunna kopiera texten från hemsidor eller be Dragons Tales krönikör att sända vidare de texter som faktiskt sänds dit. Men… det skulle också innebära att jag skulle behöva lägga en hel massa mer tid på att leta och översätta. För Silversparren är till för oss i Nordmark och då ska det vara på svenska. Alla känner sig inte bekväma med engelska även om det är föreningens officiella språk.

Nu skriver jag inte detta för att klaga. Men skulle kanske vilja be om att alla tänker efter och funderar på hur just DU skulle vilja att något var eller sköttes. Om du själv inte har någon idé till en artikel/evenemang/turnering eller känner att du inte hinner, men ändå känner att det vore skoj med mer så kan man ju alltid inspirera någon annan att göra detta. Lika så kan man tänka med i stort allt i vår värld. Ser du något du önskar var mer/bättre/snabbare/tydligare/roligare… så gör din bit för att förverkliga detta.

/Ingrid Audardotter  kronikor@nordmark.org

 

 

Share