Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Krönikörs ord i september


Kära Nordmark!

Allt roligt har en ände och var sak har sin tid. Snart är det dags för mig att lämna över krönikörskapet till en ny förmåga, nämligen Lady Gele Pechplumin.
Redan under månaden som kommer hoppas jag att vi ska kunna börja överlämningen lite försiktigt.

Det har varit ett enormt stort nöje att få vara er könikör i så många år. I november är det fyra år. Och jag hade med glädje fortsatt om det inte var det att jag anser att det är viktigt att vi roterar pä ämbetena. På så sätt så behöver ingen frukta att prova på ett ämbete heller. Bara för att man tackar ja till ett ämbete så sitter man inte där för evigt.

Dessutom anser jag att jag har lärt mig oerhört mycket om vår förening genom att inneha ett ämbete. Passa på att anmäla ditt intresse för någon post. Även om den inte är utlyst för tillfället kan det ju vara bra för drotsen att veta att det finns en ny intresserad. Kanske vill den som innehar ämbetet lära upp en vice under ett tag innan överlämningen sker. Så som jag tänkt att Gele och jag skulle göra.

Sedan vill jag slå ett slag för vårt eget kalendarium. Där kan vem som helst (bara man har en inloggning till forumet) lägga upp information om ett kommande event. Det är lätt att se och planera sin höst och hitta länkar till evenemangssidor där.

Som jag sagt så många gånger tidigare. Alla har inte Facebook.

/Ingrid Audardotter  kronikorATnordmark.org

Share