Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-26

Drots ord


Härligt med höst! Nu får man åter krypa upp i soffan, tända ljus, koka te och pyssla. Eller så kan man i alla fall hoppas på att man ska hinna med det mitt i allt annat vardag som har kommit igång…. Själv tänker jag förlänga sommaren genom att fortsätta min turné av stora camping event och åka till Great Western War kombinerat med lite mundant turistande i Los Angeles och Las Vegas.
I Nordmark jobbas det på en ämbetsmannahandbok med bra info till alla som tar på sig ett ämbete i sin lokalgrupp eller på Nordmarksnivå. Om du sitter på någon gammal lathund eller introtext för ett ämbete du har eller tidigare har haft så vore jag jätteglad om du kan maila det till mig på drots@nordmark.org då vi inte vill uppfinna hjulet igen utan hellre använder material som finns och uppdaterar där det är lämpligt.
Är du sugen på att ordna ett kul event? Just nu saknas det bud för Spring Crown 2017 (får vara varsomhelst i kungadömmet) och det behövs också bud till Fall Crown oktober 2017. Jag har hört rykten om grupper som vill ordna nästa furstetornering i maj 2017 men inga officiella bud har inkommit, skicka dem gärna till mig. Och hittills har jag inte hört något om ett Nordmarks Universitet som ofta hålls under vinter/vår. Finns det någon grupp som går och planerar i det dolda eller kanske känner sig manade att ordna? Alla dessa event brukar kunna dra rätt bra med deltagare så man behöver inte vara orolig för att det ska vara svårt att få folk att komma eller få ihop ekonomin om man har en rimlig budget. Man behöver inte heller oroa sig så mycket för eventets innehåll då det finns en hel del givna aktiviteter som måste få plats och andra som kan hjälpa till med delar av det. Även om ni inte har ett färdigt bud med budget och alla detaljer klara så hör gärna av er så jag vet vad ni håller på med, ett kort meddelande om att vi vill räcker långt.
Nordmarks häst (och djur-) marsk har länge varit en annons i silversparren om att det behövs en ny. Är du intresserad av att veta mer om vad det innebär eller vill föreslå någon så hör av dig till mig.
Härliga hösthälsningar
/Isabetta del Verde, Nordmarks drots, drotsATnordmark.org

Share