Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Drotsens februariord


Jag har många gånger funderat på hur mitt liv vore utan SCA. Det enda som är säkert är att jag hade haft otroligt mycket mer plats hemma! För vår hobby kräver sin plats. Det är också den enda nackdelen jag kan komma på när det gäller mitt engagemang i föreningen.  

Mitt första event var en Mårtensfest i Torsheim, som Attemark hette då, och jag var 16 år. Sedan dess har jag varit fast. Precis som det fortfarande är idag så var det människorna som fick mig att känna mig hemma. Alla dessa intressanta och fantastiska personer över hela världen som jag har lärt känna genom SCA. Oavsett vem man är och vad man gör utanför föreningen så har man alltid en sak gemensamt. 

Under åren har mitt sätt att leka SCA förändras. De första åren var det nästan bara fäktning för min del. Sedan kom det en period när sönerna var små som jag mest ägnade till att se till att de inte skadades. Ett event är en otroligt spännande lekplats för ett barn och framför allt utvecklande, men det kräver en del av föräldrarna. Nu är sönerna äldre vilket gör att de har skaffat sig ett eget SCA-liv. Precis som jag har de träffat nya kompisar från hela världen som de längtar efter att få träffa på eventen. Nu är mitt största problem att jag har svårt att välja mellan allt roligt som händer under dagarna. 

Mitt absoluta favorit SCA-tillfälle är ett tältläger på kvällstid. Eldstäderna och sorlet av alla människor som sitter runt eldarna är mina guider runt i lägret. Jag brukar varandra runt och stanna upp en stund vid varje för att hälsa, prata och lyssna. Den underbara känslan av gemenskap och ren magi är svår att förmedla till andra utanför föreningen, utan det är något man behöver få uppleva. I år har vi i familjen bestämt oss för att äntligen investera i ett eget tält. Så titta förbi för att hälsa, prata och lyssna när du promenerar runt i lägret! 

I början av februari har vi ämbetsmannahelgen och min nästa krönika kommer att handla om den. 

För den magiska drömmen
Lady Tova av Attemark
Drots i Nordmark 

 

Share