Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Fursteparets februariord


Ärade Nordmarkare, vi har under decembers vinter kyla besökt Baroniet Styringheim där vi gästade Baronal Investiture och Fiesta de lucia. Vi vill tacka och gratulera Storstyring Jorulf och Storstyra Märta samt alla autokrater för ett strålande event med god mat och fantastik underhållning. Vi vill även göra det allom känt, vi förärat Alma van Harderwyk Saladins Ring, för allt fantastiskt hon gör. Vi valde även att ge ut Gyllene Bandet till Fenja Benbryte för det arbete hon gör.

På det nya årets kallaste dag trotsade Nordmarks Armada snö, is och vinterstormar, och korsade havet mellan Holmrike och Baroniet Aarnimetsä.  För att deltaga på Drachenwalds Winter Coronation, för att bevittna kröningen av det nya kungaparet William och Isabetta Kung och Drottning av Drachenwald. Under deras majestäters hov tilläts fursteparet tillträde för att dela ut Ljus ordern till Erik Dalcarlius för den musikaliska inspiration som han sprider. Vi bjöds även på exotisk mat och underhållning, som var otroligt gott och en briljant underhållning.

Vi vill härmed upplysa populasen om att datum och plats för vår arvsturnering nu är beslutad, till den 23 maj på Dubbel kriget. Turneringen kommer att utkämpas på kvällen i fackelsken med storslagna festligheter. Så skicka in era avsiktsförklaringar och ta chansen att få äran att styra detta otroliga furstendöme.

May harmony be with you Bjaere Furste och Maria Furstinna

Share