Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-19

Drotsens marsord


I början av februari var det första ämbetsmannaträffen i Nordmark sedan 1992 och jag är så glad att jag var där. Vi var 20 personer som träffades ute på Ingarö i Stockholm under en helg. Det var en bra spridning både geografiskt och av erfarenhet av SCA vilket gjorde att det blev intressanta och givande diskussioner. 

När vi försökte summera helgen så blev beskrivningen kreativt mys. Det var utvecklande att få träffas kring SCA utan att det var ett medeltida event. Lord Edricus och vår ärade drottning Isabetta, mundant kända som Jonas Evertsson och Clara Brandkvist, höll i workshopen. Som rena proffsen guidade de oss igenom programmet från förväntningar till ett praktiskt material som vi i Nordmark kan bygga vidare på. Det är på god väg till att bli en ämbetsmannahandbok som i framtiden kommer finnas tillgänglig att länka via Nordmarkshemsida. 

Tillsammans funderade vi på hur vi kan stötta varandra som ämbetsmän. Hur bygger man upp ett nätverk som kan fungera som ett stöd? Att vara ämbetsman är ibland ett ensamt och delvis otacksamt arbete, men som är otroligt viktigt för att få vår förening att fungera. En del av svaret är att regelbundet ha ämbetsmannaträffar. Det kan vara en helg, men även ett träff på ett event. Under DW i maj kommer jag hålla i en sådan träff och är det någon som har önskemål om vad vi ska prata om så hör gärna av er. 

För att lyfta och presentera våra ämbetsmän och informera om aktuellt i Nordmark så kommer hädanefter drotsen passa på att be om att få låna tid på hov. 

Vi ägnade även mycket tid till att diskutera vilka rapporter vi behöver och hur de ska se ut. Som det ser ut så rapporterar samma information flera gånger utan en samordning. Kan vi underlätta för oss själva? Kan vi förtydliga syftet? Detta arbete är något som vi i styrelsen tillsammans med ämbetsmännen kommer att fortsätta arbeta på under året. 

Hela helgen präglades för mig av det goda samtalet. Det började redan när jag lämnade Malmö på fredagen och slutade inte förrän jag var tillbaka och släppte av min sista medresenär på söndagskvällen. Så tack till alla som jag fick tänka och prata tillsammans med. Vet att en del av våra samtal inte är klara och jag lovar att leta upp er nästa gång vi ses så att vi kan fortsätta. 

Kram på er alla!

Lady Tova
The vikarie

 

Share