Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-19

Drotsens majord


Det är så märkligt det här med inför event tid. Efter varje event åker man hem och tänker:
Åh vad jag är pepp! Jag ska börja sy och fixa redan imorgon så att jag är klar i god tid inför nästa event. Nästa gång ska jag inte stressa! Det blir så bra! Denna gången ska jag inte sy klart allt under eventets sista dag.

Man åker hem och menar verkligen att börja direkt. Speciellt om man precis varit på något event som bara sker en gång varje år. Märkligt nog så sker detta inte. Jag är rätt tacksam om jag lyckas packa upp och vädrar kläderna inom de närmsta veckorna, så att sy nya känns plötsligt långt borta.

Året börjar ticka och man befinner sig plötsligt halvvägs. Ännu är jag ganska optimistisk. Jag intalar mig själv att snart ska jag börja och jag har ju hur mycket tid som helst. Kanske tar jag en kväll och surfar runt på internet för inspiration. Har jag tur så inser jag att vissa saker måste jag ta itu med i tid som att vi i familjen detta året äntligen investerat i ett tält.

Tält beställs och kommer med god marginal. Känner mig lite nöjd. Tänker att jag ska slå upp tältet så att jag kan få en uppfattning om jag behöver bygga/fixa något till det. Tur att jag har gått om tid! Det är ju nästan två månader kvar. Men vänta nu är det bara 40 dagar kvar … Äsch gått om tid … Hela tre veckor kvar det är lugnt jag kommer fixa detta … Ja ja det blev inte i förväg, men det är lugnt det är ju hela två veckor kvar … Oj vad hände? Hur kan det bara vara en vecka kvar. Nu måste jag verkligen slå upp tältet. Tänk om något fattas? Hur kan sönerna ha vuxit så mycket sedan förra året?! Gjorde jag inte alla kläder extra stora? Hade glömt att min underklänning hade den där stora revan mitt på. Varför har jag bara en ärm till den klänningen? Rustningen! Hade helt glömt att jag behövde nita om mitt harnesk. … Äsch det är lugnt har ju tre nätter kvar och om jag låter bli att sova så kan jag nog bli klar med hälften. Sen kan jag handsy klart det sista på plats.

Va hur kan det vara imorgon?!
//
Den optimistiska drotsen Tova

Share