Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-26

Drotsens juliord


Precis hemkommen från ett fantastiskt Double Wars! Kan med nöjdhet konstatera att jag hade rätt både om vädret och om utgången av knäckekriget. Heja värmen och flatsidan! Jag fick äran att få leda trupperna på flatsidan vilket var en upplevelse som gav blodad tand.

Under knäcke fokuserade vi extra på alla Nordmarks ämbetsmän. Under hovet fick alla närvarande ämbetsmän ställa sig upp och presentera sig. Vi genomförde även en ämbetsmannaträff. Det känns som att vi är på rätt väg! Ämbetsmännen på Nordmarks nivå tillsammans med styrelsen kommer under sommaren kontakta sina lokala representanter för att tillsammans göra klart handboken. Vill man läsa om vad vi pratade om på träffen så finns det minnesanteckningarna på ämbetmannagruppen på Facebook.

Mina höjdpunkter från DW. Utan inbördes ordning och utan att hålla mig till bara tre 🙂 Människorna- så många underbara människor på ett och samma ställe i 10 dagar. Ni är fantastiska!  Barnen- i år var det 71(?!) barn. Som ett stort kollo! Blev otroligt varm av att se hur många vuxna som engagerade sig i barnen för att göra deras event så bra som möjligt.  Autokraterna- mina autokratkompisar som är kreativa, händiga och så fokuserade på att det ska bli bra. Ett extra tack till Wilhelmina som gjorde sitt sista DW som huvudautokrat. Kärleken för SCA är tydlig!  Bygga tillsammans- även om autokraterna sätter ramarna så är det alla människor på eventet som bygger eventet tillsammans och i år märktes det tydligt.  Städningen- fina fina människor!  Toalettpapper- har aldrig någonsin pratat så mycket om papper. Blev ganska underhållande tillslut 😉  Krigen- tack för två bra krig. Jag hade jätteroligt! Tack för att jag fick chansen att leda flatsidan och tack framför allt till alla som ville slåss vid min sida.  Tältlägret- det var precis så där fantastiskt som det ska vara. Som jag hoppats på så minglade jag runt mellan eldarna och andra besökte vår.  Så många hade verkligen ansträngt sig för att bygga ett vackert läger. Det fanns portar, vimplar, eldstäder, möbler, kök …  Mamma- min mamma med sambo hälsade på två dagar och sov över i mitt tält. Min mamma vägrade tälta med mig som barn. Så det är stort! Förra året hälsade de på, köpte tyg och sydde sen sina egna kläder. I år köpte de ännu mer tyg och feastgear för att kunna vara med fler gånger. De kände sig så välkomna och omhändertagna av så många på eventet. Känns som jag redan skrivit det, men vad ni alla är så fantastiskt fina och omtänksamma.

Det här är min sista krönika som vikarierande drots eftersom vår fagra drottning Isabetta snart lämnar vidare kronan. Upplevelsen har bara stärkt min kärlek till vårt fagra Nordmark. Tack Isabetta för lånet!

Drotsen
Lady Tova av Attemark

Share