Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-26

Fursteparets juliord


Vi vill börja med att tacka alla de kämpar och konsorter som deltog i Furstetorneringen.

Efter en lång och hård turnering fick vi med stor lycka och ära bära Nordmarks kornetter samt vackra mantlar. Tack till alla de som med gemensamma krafter skapade ett fantastiskt event! En Fursteturnering i skymningen med kung och drottning samt stora delar av Nordmark befolkning som åskådare, eldsflammor att lysa upp listen var en enorm upplevelse. Denna kommer leva kvar i våra minnen länge.

Ett sort tack för alla de lyckönskningar och vänliga ord som vi fick under kvällen, samt allas välvilja att erbjuda hjälp och stöd. Hoppas att vi kan leva upp till allas förväntningar. Resten av Knäcke XXX gick som en dans trots vissa skador och skavanker. Vi fick verkligen se och uppleva något av det bästa som ”drömmen” har att erbjuda.

Nu ser vi fram emot att få resa runt och besöka alla andra baronier och häraden och få möjlighet att uppmärksamma alla de som gör goda gärningar i vårt fagra land. Fursten har också en personlig utmaning att lära sig namn på så många som möjligt av Drachenwalds befolkning.

Vi kommer att till en början åka till:
VäV
Cudgel
Medeltidsveckan

Vi hoppas kunna besöka dessa platser och få äran att dela ut utmärkelser. För att vi ska kunna dela ut utmärkelser behöver vi era rekommendationer. Vet du någon som arbetar hårt? Är du förvånad över att någon fortfarande satt ner när Gyllene bandets orden kallades fram? Inspirerar någon dig på slagfältet eller på bågskyttebanan? Vet du någon som skapar vackra ting och delar med sig av sin kunskap – tveka inte att skriva en rekommendation! Vet du inte vad du ska rekommendera personen til? Det gör inget, det kan vi ta reda på.

Alla kan och får lov att rekommendera!

Låt oss tillsammans bygga Nordmark starkare under visa och starka regenter.

/Krake Furste, Ælfwynn furstinna

Share