Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Fursteparets oktober-ord


Skillnaderna mellan AS 52 och 22 är många. En av dem är möjligheten att på avstånd uppleva och se vad som händer runt om i Nordmark, Drachenwald eller The Known World. Vi blir förundrade över att på håll få delta i vad folk skapar, gör och pratar om. Den stora ansiktsboken gör att alla känns lite mera närvarande.

 

På AS 22-talet träffade man sina lokala vänner och gjorde saker tillsammans. Ibland var det till och med någon som hade några kopierad sidor ur “The Known World Hand Book” som man kunde läsa sig till saker eller läsa någon artikel i Silversparren för att få reda på vad som hände eller hur man kunde göra.

 

För oss känns föreningen levande och närvarande trots att vi själva bara har enstaka aktiva medlemmar inom några mils radie. Detta gör också att vi vill se framåt, inte bara till nästa event,  som visserligen kommer att bli superkul!, utan flera år in i framtiden. För vem vet vad som kan hända då?

Det är inte bara kastellanernas uppdrag att få in och ta hand om nybörjare. Det ligger på allas vårt ansvar. Man kan hitta intressenter överallt; bland barnens kompisar med föräldrar, kompisarna i skolan, bredvid sig på bussen. Era barn kanske vill ta med sig någon kompis till ett evenemang? Vi kan alla hjälpas åt att möjliggöra detta. Se möjligheter istället för hinder. — Vi besökte två evenemang i september med Septemberfest under Gudahagen som först ut. I det fagra Baggeholm delade vi ut följande utmärkelser:

 • Nordmarks Ekorre
  • Esmeralda af Nordmark (Esmeralda Christensson) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Emilia av Attemark
 • Nordmarks Hare
  • Elin Hellasdotter (Elin Ericsson) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Emilia av Attemark
 • Gyllene Bandets orden
  • Ylghia Urwäder (Minna Nilsson) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Emilia av Attemark Token av okänd

 

Helgen efter begav sig Furstinnan till Örehus där Jaktgille X stundade och följande utmärkelser delas ut:

 • Nordmarks Enhörning
  • Ida fra Aalrum (Ida Jensen) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Furstinna Ælfwynn
  • Amanda Thomasdotter (Amanda Nilsson) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Furstinna Ælfwynn
 • Nordmarks Lejon
  • Filip fra Aalrum (Filip Jensen) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Furstinna Ælfwynn
 • AoA
  • Sigridh Gudmundsdotther (Johanna Nyman) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Countess Agnes Odygd
  • Per Pil (Per Frank) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Countess Agnes Odygd
 • Gyllene Bandets orden
  • Thomas Gråskägg (Thomas Nilsson) Skrolla illuminerad samt kalligraferad av Fru Kålug Token av okänd

 

När ni har Silversparren i hand befinner sig Furstinnan på Great Western War i Kingdom of Caid, mer om detta får ni inte missa att läsa om i nästa Silversparren!, och fursten förbereder sig inför Festivalo de Caderas i Gotvik samt Autumn Crown Tournament i Poukka. Vi går verkligen en spännande höst till mötes! I december hoppas vi på att vi ser många av er på Luciafesten i Styringheim! Har ni plats kvar i bilen? Lägg ut en blänkare på era lokala ansiktssidor eller på Nordmarks så kanske ni får med er en trevlig ny eller gammal bekantskap som får chansen att vara med om magin i ett vintrigt Wisby. Kom ihåg att skicka in era rekommendationer i god tid innan eventen så vi hinner se över dem.
I Nordmarks tjänst
Krake, Furste Ælfwynn, Furstinna

Share