Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-03-31

Drotsens december-ord


Då har det åter gått en månad sedan jag senast skrev till er i denna tidning och mycket har hänt på denna tid. Jag har varit i Polderslot på Kingdom University och njutit av god mat, härliga människor, en vacker site i Delfts gamla krutlager och framförallt så var det en uppsjö av olika kurser och kunskap som bjöds på. Programmet var späckat med 5 timmars kurser och 8 parallella sessioner varje timma så totalt var det ca 40 kurser man hade att välja mellan. Svåra val blev det för alla närvarande.

Hemma i Nordmark har vintern anlänt med mörker och kyla. Fursteparet och undertecknad ser fram emot att få in avsiktsförklaringar från många par som vill delta i den kommande furstetorneringen och få chansen att sitta på Nordmarks troner. Denna stora händelse kommer äga rum helgen 2-4 mars i Ulvberget. Under detta event kommer även SKA Nordmark att hålla sitt årsmöte på söndag 4.e mars kl 10.00. Jag hoppas kunna presentera förslag på nytt medlemsregister då.

För alla ämbetsmän i Nordmark och i lokalförenigenarna kommer det även i år ordnas en ämbetsmannahelg. Datum är i skrivande stund inte klart men troligen januari i Stockholmsområdet. Det var en väldigt lyckad och uppskattad helg förra vintern så jag räknar med att det blir minst lika bra i år. Håll ögonen öppna för mer info.

SKA Nordmark har fattat beslut om att dela ut ekonomiskt bidrag för material om någon vill tillverka tokens till furstendömets utmärkelser. Vem som helst kan tillverka tokens till furstendömets olika utmärkelser. Dessa har oftast bekostats av fursteparet eller så har tillverkaren donerat dem till Nordmark men vi vill inte att någon villighet att dela med sig av sin tid och hantverksskicklighet ska begränsas av ekonomin. Därför finns nu möjlighet att äska pengar till material för detta ändamål. Summan bör vara rimlig till typen och antalet tokens som tillverkas och fursteparets aktuella behov av påfyllning i tokensförrådet. Pengar betalas endast ut efter beslut i styrelsen och mot uppvisande av motsvarande kvitton. Sedan tidigare finns en skriptoriefond i Nordmark där präntare kan få bidrag i form av lämplig förbrukningsmaterial som tack för att de bidrar med skrollor till föreningen. Kontakta Nordmarks präntare för mer om detta.

I somras publicerade SCA Inc BoD (styrelse) en ny Harassement and bullying policy. SKA Nordmarks styrelse har nu tagit fram en egen policy mot trakasserier och mobbning och önskar få era synpunkter på denna innan den fastställs. Policyförslaget finns på Nordmarks hemsida, på Facebook och här i silversparren. Maila gärna mig eller någon annan i styrelsen om du har synpunkter. Planen är att den ska fastställas på styrelsemötet någon gång i mitten-slutet av december.

/Isabetta del Verde

Share