Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-03-31

Fursteparets december-ord


November, höstens, mysets, innehängets, långpromenadernas (beroende på var man bor) och flitens månad. Även om vi den gångna månaden inte besökt några evenemang så har vi inte legat på latsidan för det! December bjuder ju på en hel del, något kyligare, evenemang och då behöver vi alla se till att vi är ordentligt klädda. Furstinnan har haft en del workshops i sitt hem med mer eller mindre nybörjare. Det har nålats in mönster, pratas konstruktion och lager, sprättats och sytts om och fikats en hel del. Dessutom har hon även varit på ett litet miniscriptorium i Baggeholm.
Fursten å sin sida har har efter en något kylig kronturnering, där att han blev mycket väl omhändertagen av Nordmarks befolkning med varm och god dryck samt en värmande mantel, samt flyttat fightingträningen inomhus. Han har också känt behovet att skapa lite varmare kläder inför stundande vinter. På Lucia kan resultatet beskådas i all sin prakt.

När Fursten, och sedermera även Furstinnan några år senare, kom till Nordmark var det högst ovanligt med barn och ungdomar på eventen. Så är tack och lov inte fallet längre. Men det gör även att allas vårt ansvar stiger. Har du med dina barn på ett event är du alltid i första hand förälder, framförallt i dina barns ögon. De flesta evenemangen har barn/ungdomsaktiviteter (INTE barnpassning). Varför inte spendera lite tid med ditt barn och upplev en helt ny värld av den här leken som du inte visste fanns tidigare. Det finns ingen som leker SCA så bra som våra barn och ungdomar gör! Har ni inga aktiviteter för de yngre i ditt område eller på evenemangen i din närhet? Kan du tänka dig att ordna med det? Det finns gott om idéer och tidigare erfarenheter i Nordmark att ta av, men det behövs alltid folk som kan utföra dem och bli barnens hjältar! En mycket positiv del i det ökade barnantalet är även att det finns stor chans att det finns lånekläder i ditt barns storlek! I Nordmark har vi ett onlineforum på Ansiktsboken (fb) “Silverhjulets sällskap, children of Nordmark”. Där finns även “Children of Drachenwald” samt den ypperliga “Drachenwald hand-me-downs”. Är det så att du har svårt att komma åt dessa då du inte är med på ansiktsboken kan du alltid ta hjälp av en vän som är det eller maila children@drachenwald.sca.org där du når Drachenwalds Minister of Youth.

En av de givande delarna i att vara ert Furstepar är att få äran att ge ut utmärkelser. Med de flesta av våra utmärkelser kommer även tokens och med dessa behöver vi er hjälp! Vi har helt slut på gyllene band (trots Furstinnans försök till påfyllning), likaså ljusordrar och Vita portar börjar ta slut. Vi har även börjat dela ut tokens till våra olika barnutmärkelser. Det finns ingen definition i hur dessa ska se ut. Det står er fritt att tolka. Men gärna så det är uppenbart för mottagaren vad det är och att det hör samman med Nordmarks Ekorre, Hare, Enhörning eller Lejon.

Vi ses i December då både Bryggargillets 10årsjubiléum samt Luciafesten i Styringheim stundar.

För Nordmark
Krake Furste
Ælfwynn Furstinna

Share