Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-25

Drotsens januari-ord


Gott nytt år Nordmark!

Nu är det fortfarande tidigt december när jag skriver detta då tryckeriet behöver lite mer tid än vanligt på sig nu vid jul och nyår för att trycka tidningen. Detta blir ju bara ett minne blott sen när vi helt tar bort pappersversionen av tidningen (om inte man vill skriva ut den själv hemma eller på jobbet så klart). Det är nu så få prenumeranter att vi fortsätter gå back på tryckkostnaden varje månad så styrelsen har beslutat att (äntligen om man frågar mig!) sluta med detta. Annat som styrelsen för SKA Nordmark just nu jobbar med är vår nya policy mot trakasserier som jag skrev om förra månaden och som har publicerats på silversparrens blogg samt på Facebook. Det har blivit en bra diskussion kring detta tycker jag med många som har haft synpunkter och förslag. Styrelsen har tagit till sig all denna input och kommer ta fram en slutversion av policyn senare under december. 

Jag har nyss varit på bryggargillets jubileumsevent i Gyllengran. Det var en fantastisk helg för att fira tio år av furstendömets konst och vetenskap i flytande former. Det var många flaskor som avsmakades men 2 måste jag lyfta upp lite extra. Det ena var Fardäng Skvaldres dadelmjöd som tillverkades som utmaning från furst Brendan som krav för att bryggargillet skulle få skapas. Mjödet var helt ok men Fardäng sammanfattade tillverkningen av den med orden ”gör inte dadelmjöd”. Den andra drycken var Nordmarksmjöden som Cei ap Cadairn presenterade på kvällens tävling. Det var en sista flaska av en mjöd som vann en Nordmarks bryggartävling för cirka 10 år sedan och fortfarande idag bubblade fint. Stort tack till alla som var med och firade bryggargillet!

I drömmens tjänst

/Isabetta del Verde

Share