Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-26

Drotsens februari-ord


Nyligen var jag på kröningseventet i Ad Flumen Caerulum (mundant känt som Österike) vilket var ett fantastiskt kul event. Det var en massa trevliga människor som ville ha roligt ihop, både nya och sen tidigare kända ansikten. Gruppen har aldrig tidigare ordnat ett kungadömesevent men genomförde det som om det var deras vardag, allt bara flöt på perfekt. Nästa kröning kommer att ordnas av College of St Rila i Bulgarien vid midsommar. Vi är många runt om i Nordmark och Drachenwald som planerar för lite semester i området i anslutning till eventet. Ska inte du också hänga med?

 

Ett annat spännande event ligger lite närmre i tiden för snart är det dags för Nordmarks furstetornering i Ulvberget. Första helgen i mars kommer ett nytt furstepar ta sin plats på tronerna. Vill du vara med och delta i torneringen så är det dags att skicka in avsiktsförklaring till fursteparet och till mig. Vi behöver den senast 3 veckor före torneringen, d.v.s. senast lördag den 10 februari. På samma event planerar avgående furstepar och jag att hålla ett Ting i samband med lördagens frukost där vi ska diskutera vad som ska hända med den gamla Nordmarksservisen. Senare på lördagen (troligen vid lunch) välkomnar jag till ämbetsmannaträff för alla som är ämbetsmän i Nordmark eller något av lokalgrupperna inom furstendömet. Alla andra är välkomna att vara med och lyssna.

Till sist vill jag påminna om att SKA Nordmark har årsmöte söndag 3 mars kl 10 på furstetorneringssiten.

Vi ses!

/Isabetta del Verde

Share