Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-26

Gåseborg i historiens begynnelse


Foto: Marie d’Alise-Saint-Reine

Lite om hur det var … Jo, det var så här att helt oberoende av varandra fick två grupper samtidigt nys om SCA. Dels en grupp med killar, dels en grupp tjejer.

Vi tjejer var en blandning av ridkompisar och medlemmar av Tolkienföreningen, Eva, Eva, Aina, Tina, Marie och jag. Vi läste i stort sett samma bokserie allihop och det stod om författaren att hon var medlem i en medeltidsförening där man agerade som om man var i medeltiden. Föreningen hette SCA. Vi drömde väl ett tag, men så nosade vi i alla fall upp en adress och skrev. Det var inte så lätt innan det fanns Google och mejl. Tina och jag bodde grannar och jag är ganska säker på att vi satt vid hennes matbord och planerade.

Något tidigare hade killgänget, Fredrik, Bengt, Fredrik, Mats, Åke och Åsa (som förstås inte var kille, men väl syrra till Mats i det gänget) gjort ett försök att starta SCA i Sverige, men av olika skäl spred det sig inte och de hade lagt det hela på is.

/ Fru Tora Adilsdotter Od

Läs hela artikeln i Silversparren som PDF för medlemmar!

Share