Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-03-31

Fursteparets april-ord


Vi är mycket hedrade och glada över att få möjligheten att ta över Furstendömets kronor för kommande regeringsperiod. Efter en helt fantastisk rolig och inspirerande turnering så följde en sprudlande glad fest i Ulvberget med sång, Torsten-anekdoter (vi var ju trots allt i den ökända bygden där Ulvbergets skyddshelgon St Torsten finns) och god mat och dryck så rullade vi i säng, trött och lyckliga över alla fantastiska människor som gjorde detta event så minnesvärt för oss båda.

Det är alldeles för många namn att nämna här, då skulle dessa rader täcka hela tidningen, men särskilt vill vi dock nämna alla kämpar och consorts i turneringen. Alla kämpade med stor heder, ridderlighet och framför allt verkade alla ha enormt roligt och det var en mycket underhållande turnering att medverka i. Det kändes också väldigt hedrande för hela turneringen och Nordmark med de riddare som reste hela vägen till eventet för att vara med som marskar och även värma upp alla deltagande stridande. Som sagt, vi kan fortsätta med autokrater, matokrater och alla andra som jobbade och slet under helgen, men vi vill också nämna att vi är enormt tacksamma för även de små sakerna, som när någon hämtade något åt oss, diskade en tallrik eller bara kom och gav oss en kram och önskade oss lycka till. Ibland är det inte de stora gesterna som betyder mest, utan de små och spontana.

Vi har fortfarande inte helt landat i vad vi nu ska göra, men vi har redan börjat att smått planera våra kommande nio månader. Här näst väntar en scriptorie-helg uppe i Frostheim för Furstinnan och vi planerar båda förstås inför Knäckekriget där vi förväntar oss att den rätta sidan ska gå vinnande ur striden. (Hålsidan enligt Furstinnan medan Fursten hävdar Flatsidan.) Fursten planerar sen VÄV-gille i Gyllengran, medan Furstinnan planerar Majgreve i Holmrike och båda har planer på att besöka våra östliga grannar i Aarnimetsä under Cudgel.

Tack alla som gör Nordmark till det fantastiska Furstendöme som det är och vi, Roland och Agnes, nya fursteparet av Nordmark kommer att göra vårt yttersta för att bära Nordmarks Fana högt som den förtjänar.

Kramar och tack
Roland, Furste
Agnes, Furstinna

Share