Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-25

Fursteparets juni-ord


Då var Dubbelkriget avklarat och enligt Furstinnan så vann rätt sida! Nämligen hålsidan! Fursten muttrar fortfarande något om att det minsann finns andra bevis om den saken men har sagt att han får genomlida ett år med hålsida och sen ta upp kampen på nytt nästa år.

Dubbelkriget i år var för övrigt magiskt. Det härliga vädret, den otroligt bra organisationen som autokraterna utgjorde och alla människor som på alla sätt och vis gjorde eventet till en fantastisk vecka. Listan på tack blir för lång i denna korta skrift, men vet att vi ser vad alla ni underbara Nordmarkare gör. Och vi är tacksamma för att ni finns!
Vi är också mycket tacksamma för vår underbara hovstab som alla var samlade på samma ställe för en gångs skull. Nu känns det som att vi börjar komma igång med vår tid på Nordmarks troner och med ett sånt härligt gäng omkring oss så kommer det här bli sköna månader innan vi lämnar vidare våra coronetter till nästa Furstepar under Luciafesten i Styringheim.
Styringheim har förövrigt utropat att de par som har en egen härold med sig under sitt intåg till Fursteturneringen kommer kunna bidra till Nordmarks framtida Furstepar. Samtliga häroldars site fee kommer nämligen att efter eventet skänkas av Styringheim till Fursteparets resefond.

Apropå fonder så håll öron och ögon öppna för det kommer snart ut en lotto-tävling för Nordmarks Scriptorie Fond, en fond som finns för att underlätta för de som skapar Nordmarks alla vackra scrollor. Tävlingen kommer Furstinnan att hålla i och det är ett halsband samt ett tenntrådsarmband, skapat av Furstinnan själv som kommer att lottas ut. Lotterna kommer att säljas under eventen Majgreve, V.Ä.V. och Cudgel fram till och med Medeltidsveckan då vinnarna ropas ut.

Är ni nyfikna på vilka som ingår i vår hovstab och vilka utmärkelser som gavs ut under Dubbelkriget? Titta längre bak i tidningen (som medlemmar kan ladda ner som PDF. reds anmärkning) så hittar ni en lista på allt detta under hovrapporterna!

I Nordmarks tjänst!
Roland, Furste
Agnes, Furstinna

Share