Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-02-19

Drotsens augusti-ord


Hej Nordmark!

Jag vill börja med att tacka alla som hörde av sig senaste månaden om att hjälpa till att förnya och underhåla Nordmarks hemsida. Vi har nu ett helt gäng som tillsammans ska färdigställa (så mycket som en hemsida någonsin blir färdig…) och publicera den nya sida som den tidigare Webmastern Verda Buresdotter har skapat. Stort tack Verda för ditt arbete med hemsidan under de senaste åren.

Vad gör ni i sommar? Jag ägnar en del tid mellan jobb och njuta av sommaren åt att färdigställa en del basplagg som är slitna och för få för att klara längre event. Några birgittahättor är nu färdiga och halsringning, handled och fållning av särk står näst på listan. Jag längtar just nu efter att semestern ska börja och jag ska till Pennsic i år igen och där kommer jag vara när ni läser detta. Jag får önska er alla en fantastisk fortsatt eventsommar och hoppas att alla ni som åker till Medeltidsveckan äter en glass nere i hamnen åt mig.

När ni nu ändå är på event under de kommande månaderna så önskar jag ytterligare lite hjälp av er. Nordmark har skapat en (ännu icke-publicerad) youtube-kanal där vi tänkte vi skulle dela med oss av lite filmer som beskriver vad vi gör som ett led i att rekrytera nya till föreningen. Jag letar därför nu filmer som vi kan lägga upp där. Du kanske har en film du gjort eller är sugen på att göra en film om fighting, fäktning, något hantverk, lägerliv, matlagning, dans eller vad det nu råkar vara. Om du som filmat och personerna som är med på filmen alla är ok med att den publiceras på internet för Nordmark så skicka filmen till mig eller vår kastellan Wylla MacMillan (kastelan@nordmark.org) så att vi kan lägga upp den. Filmerna behöver inte vara proffskvalitet. Det kan vara inspelat med din mobil när du promenerar runt i lägret eller marknaden och bara visar vad du ser. Eller kanske så hittar du ett ostört hörn i Visby och gör en serie kortintervjuer på 1-5 minuter vardera om varför dina vänner är med i Nordmark eller vad deras favoritdel av SCA är. Det är helt upp till dig vad du vill göra som du tror kan vara intressant för en nybörjare eller blivande SCAit eller som kanske bara är kul och kan vara ett sätt att locka folk till kanalen så att de upptäcker allt annat intressant där. Så fort vi har en handfull filmer så kommer kanalen att publiceras.

Isabetta del Verde, Nordmarks drots
drots(a)nordmark.org

 

Share