Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-06-05

Drotsens oktober-ord


Hej Nordmark!

Inspiration.

Hur mycket man är aktiv i vår förening brukar för alla variera med tiden. Ibland gör man massor och det känns som varje vaken stund går till SCA på ett eller annat sätt. Och ibland kan det gå flera månader mellan event och medeltidsrelaterade aktiviteter. Ofta är det våra mundana liv som styr detta då skola, jobb, familj och andra aktiviteter tar all tid i anspråk. Ibland handlar det om inspiration som gör att man har mer eller mindre lust att leka medeltid. Var hittar du inspiration? Är det genom att åka på event? Delta i lokala aktiviteter så som symöte, träning, kör eller skriptoriekvällar? Blir du inspirerad av att besöka tygaffären? Surfa på pintrest eller se alla vänners häftiga projekt visas upp på Facebook kanske är din grej. Resa och besöka museum med faktiska saker från medeltiden brukar alltid inspirera mig till flera nya projekt på den alltid växande att göra listan. Inspiration kan också komma när man sitter och fikar med en kompis och pratar SCA minnen eller när man på lunchen berättar för en kollega vad det är man egentligen håller på med på helgerna. Oavsett hur man får sin inspiration så kan det vara bra att tänka lite på det när man är inspirerad för att kunna plocka fram tanken de dagar då tid finns men inspirationen saknas. 

Hoppas att vi ses på något event i höst!

Contessa Isabetta del Verde, Nordmarks drots

 

Share