Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-06-05

Månadens oknytt – oktober


MÅNADENS OKNYTT
Av: Agnes Odygd

Då var det dags för andra delen i min följetong-serie med korta beskrivningar av nordens olika folkväsen. Jag har baserat kunskapen på ett par olika favoritböcker, framför allt Nordiska Väsen av Johan Egerkrans, Älvor, troll och talande träd av Ebbe Schön samt Svenska folksägner av Bengt af Klintberg. Är du orolig att din granne är ett troll eller att du har fått en luktgubbe som mäter i din trädgård så tveka inte att fråga mig när du ser mig!

Oktober månad: NÄCKEN

(Hela artikeln finns tillgänglig för medlemmar på http://www.nordmark.org/newsletter.php)

Share