Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-07-16

Drotsens januari-ord


Bästa Nordmark!

Det är måndag efter Luciafesten i Styringheim och jag har varit drots i två dagar. Första uppdraget är att skriva just den här krönikan. Började med att läsa igenom förra omgångens krönikor, de jag skrev för två år sedan när jag då var vikarie för vår fagra och kloka Drottning Isabetta.

Nästan alla mina krönikor handlade om människorna i SCA. Jag skriver om möten och minnen och om upplevelser och magiska stunder. Min första tanke var att jag i denna krönika skulle skriva om Luciafesten. Om de fantastiska människorna som byggde eventet. Om alla människor som tillsammans gör mitt SCA. Om alla mina underbara vänner som jag har över hela världen tack vare föreningen. Om de magiska stunder som både Visby och vi som grupp skapade. Tjatigt? Ja kanske, men framför allt känner jag mig otroligt lyckligt lottad som får vara en del av det.

Förra gången jag var drots för Nordmark så var det ett tillfällig kort uppdrag. Denna gång har jag fått äran att få inneha uppdraget under en längre period. Om årsmötet i mars så väljer, axlar jag även ordförandeposten i vår mundana förening SKA Nordmark. Så nu är jag nyfiken på vad ni i Nordmark förväntar er av mig. Finns det några frågor som speciellt behöver fokuseras på? Nyfiken på styrelsearbetet? Maila mig gärna på drots(a)nordmark.org

Vill tacka hennes höghet Isabetta del Verde (Clara Brandkvist) för allt hon har gjort som drots och ordförande för Nordmark. Du är en förebild och jag vet hur hårt du jobbat för att få saker att hända. Det känns tryggt att veta att du finns kvar så jag kan rådfråga och få positivt stöd.

Tova av Attemark
Drots av Nordmark

Share