Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2019-10-23

Drotsens juni-ord


Fagraste Nordmark

Snart är det dags för Knäcke/ Dubbelkriget/ Double Wars! Kärt barn har många namn.

Som vanligt kommer det vara sol hela eventet och flatsidan vinner såklart!

Som jag tidigare berättat om så är vi på väg att slutföra vår långa process kring ett nytt medlemssystem. För att vi ska kunna få det på plats har styrelsen kallat till ett extra årsmöte

med förslaget att höja avgiften med 25 kronor. Under några år har vi i föreningen diskuterat hur vi kan få smarta lösningar som är enkla att använda och som dessutom är hållbara över tid. För två år sedan fick styrelsen förtroendet från årsmötet att ta fram ett system som uppfyller våra önskemål.  Som ni har kunnat följa var det svårare än vi från början trodde. Efter noggrant övervägande har vi trots det äntligen hittat ett. När jag skriver nästa krönika så vet vi både vad årsmötet beslutade och hur processen fortsatt.

I samband med att styrelsen skickade ut kallelsen till årsmötet blev det en bra och nyanserad diskussion i våra sociala kanaler kring vad SKA Nordmarks roll är i förhållande till medeltidsföreningen SCA samt hur vi ska tänka kring det ideella arbetet som många lägger ner. Hur mycket av allt engagemang ska gå till administrativa sysslor i den mundana föreningen jämfört med den medeltida? Kan man dela upp det så?

Tänkte att det blir bra ämnen att diskutera på ämbetsmannaträffen under Dubbelkriget. Så även återkoppling på det i nästa krönika.

Kram på er alla

Tova, drots av Nordmark

Share