Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-05-26

Drotsens maj-ord


Soliga Nordmark!

För några år sedan bestämde sig jag och sönerna för att testa bågskytte. Från första stund har vi alla känt oss otroligt väl mottagna av bågskytte kollektivet. Folk har lånat ut sin utrustning, tagit sig tiden till att visa och ställt upp så att man får tränat. Just i bågskytte är det dessutom stor risk att man inte får tillbaka det man lånat ut eftersom pilar magisk försvinner under gräset. Trots detta så tvekar ingen att låna ut sina saker. Utan detta stöd hade vi nog inte vågat satsa på att köpa egna bågar och pilar.

För oss i vår familj har bågskyttet gett oss en ny gemensam sysselsättning. Oavsett nivå och ålder så kan man vara med i samma tävling. Till skillnad från heavy fighting så krävs det inte lika mycket utrustning för att komma igång. Dessutom tar det inte en halvtimme för att klä på sig.

Nyfiken? Bara kom förbi så lovar jag att ni kommer bli lika väl omhändertagna som jag blivit. Passa på att testa på under Dubbelkriget. Det finns ett imponerande program med både lekfulla och seriösa tävlingar.

Förutom en nytt intresse och nya vänner har jag även lyckas med att få ett nytt smeknamn. Dyk upp på en träning så lovar jag att berätta hur det gick till.

Ses snart!
Tova Sagittae Omnipotentis Vastator
Nordmarks drots

Share