Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2019-09-23

Fursteparets juni-ord


Nå, då så får vi snart veta på vilken sida knäckebrödet ska smöras. Det kommer att bli en mäktig kamp fylld av spänning och glädje. När ropen lägger sig och alla olika grenar är avgjorda, återstår det bara för folket och dess furstepar att anpassa sig. För vissa kommer det att bli plågsamt, och för andra ett rent himmelrike.

Det börjar bli dags att slipa på de färdigheter som krävs för att vinna en fursteturnering. Som många vet gillar fursten att se kämpar utmana sin förmågor med olika vapenformer. Lika viktigt som att kämpa väl är att inspirera de som kämpar för att göra stordåd. Turneringen kommer att hållas under medeltidsveckan där det finns många platser, vilka är mycket lämpliga att hålla en turnering. Många är vi som har trevliga turneringsminnen från Styringheim. Visby med dess omgivningar är helt magiskt.

För oss blir det speciellt att få komma tillbaka till den ö där vi vann Nordmarks coronetter. Minnena från Lucia och St Lars ruin i december värmer hjärtat. Med tanke på det stora startfältet på vårens kronturnering blir det spännande att se hur många som kommer att ta upp kampen om Nordmarks kronor. Tveka inte att skicka in era avsiktsförklaringar, det är fantastiskt roligt att sitta som furste och furstinna i Nordmark.

Utmaning 5
Att sluta ögonen, sänka axlarna och ta ett djup andetag kan ibland var det man behöver för kunna ta nästa steg. Ta en paus själv eller tillsammans med någon i vars sällskap du känner dig lugn. Andas, slappna och känn kraften återvända till kroppen och tanken.

Med kärlek och glädje

Krake II – Fürsthe
Ælfwynn II – Fürsthinna

Share