Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-07-16

Fursteparets juli-ord


Glädje eller olycka men nu ska det smöras på hålsidan! Fursten fnissar och furstinnan undviker knäckebröd ett tag. Men vi är båda överens om att oavsett resultat var det magi som skapades under Knäckebrödskriget. Vi vill bocka och buga för all den hjälp och uppassning vi fick mat, härold, vakter, skrolltillverkning och fina stunder, Tack alla!

Härnäst kommer fursten att resa i österled till vår kära grannar i Aanimätse och Cudgel War. Det är på Klubbkriget, den spännande utmaningen eller kunskapsutbytet mellan Rautahirvi och Vita portens väktare kommer att ske. I år kommer färdigheter uppvisas i bågskytte, strid med blankvapen och kämpalek.

FURSTETURNERING 2019

Nu vill vi se massor av avsiktsförklaringar till våran arvsturnerning, vilken kommer att gå av stapeln på tisdagen 6 augusti under medeltidsveckan i Visby. Turneringen kommer att innehålla kamp med flera olika vapenformer. Vi uppmanar alla att träna de färdigheter som krävs för att vinna ett utav de absolut roligaste uppdragen som finns. Med all hjälp och stöd som finns i Nordmark så är det en fröjd att sitta som regerande furstepar. Lite måste man jobba emellanåt, men det finns alltid stöd att få om man frågar efter det.


Formatet för fursteturneringen kommer att vara dubbel utslagning, vilket följs av semi- och final. Semi- och final kommer att avgöras i bäst av tre, och kämparna får inte använda samma vapenslag i två bouter efter varandra. De tillåtna Vapenslagen är; handvapen och sköld, två handvapen, tvåhandsvapen utan backup-vapen och ett singel vapen.För att få delta i Furste Turneringen krävs följande:

  • Minst 18 år på turneringsdagen
  • Medlem i SKA Nordmark
  • Ha tillgång till Drachenwalds nyhetsblad
  • Varje deltagande par består av en kämpe och en medkandidat, så kallad consort. Inom paret finns möjlighet att vara kämpe respektive consort åt varandra. Ingen får slåss för mer än en consort.
  • Deltagande par i fursteturneringen måste ansöka om rätt att deltaga med ett brev ställt till furstepar och furstendömets drots senast tre veckor innan dagen för fursteturneringen.
  • Alla som vill deltaga i fursteturneringen måste vara närvarande på turneringsdagen. Om någon ej är närvarande så kan de ej heller kämpas för.
  • Varje deltagande par skall vid turneringen lämna in ett konst- eller vetenskapsarbete
  • Varje deltagare skall skriva under en försäkran som anger att de uppfyller medlemskraven såsom de är angivna i SCA Inc. Governing and Policy Documents och i enlighet med Drachenwald och Nordmarks lagar.
  • Drachenwalds kungapar, Nordmarks furstepar eller regerande baronpar i Nordmark får inte delta som kämpe eller medkandidat, tillsammans eller var för sig, i Nordmark under sin regeringstid.

Vi önskar oss spännande bataljer på historiska platser.

Avsiktsförklaringar kan skickas på följande vis:
epost till fursten/furstinnan(a)nordmark.org, drots(a)nordmark.org

Snigelpost:
Furstinnan
Stina Silverstielk, Mörtvägen 25, 302 61 Halmstad
Fursten
Mattias Holmberg, Moster Fikensväg 9, 73336 Sala

Utmaning 7

Heja, jubla eller hurra för de alla de kandidater som ställer upp i vår kommande arvsturnering. Detta kan man med fördel göra på plats eller i tanken om man befinner sig på annan ort. Om man är på plats låt oss tillsammans skapa känsla och inlevelsen med flaggor och banner, vackra kläder, inlevelse och uppmuntrande jubel.


—————————–

Knäcke

AoA

Magnus Mayhan             
Skrolla: Agnes Odygd

Jennica från Örehus
Scroll given Katheryn Hebestreits/Illumnination. Silwa af Svaneholm/Kalligrafi

Elisabeth Torbjörnsdotter
Scroll given: Margareta Arvidsdotter

Elinore Af Baggeholm
Scroll given: Alaydys

Ljusordern

Felric Tusensköna                                   
Skrolla: Ermina
Token:

Gyllenbandet

Fimbul af Uma
Scroll given: Margareta Arvidsdotter
Token: Ragnell Caxtone

Normarks Ekorre

Anthony Mullen                                      
Scroll given: Willhelmina Weydehartz
Token: Krake

Oliver
Scroll given: Willhelmina Weydehartz
Token: Krake

Leonora da Varena
Scroll given: Roland Santiago
Token: Krake

Nordmarks Hare

William Blanksvärd
Scroll given: Roland Santiago
Token: Krake

Elvisa Dobrimilova
Scroll given: Roland Santiago
Token: Krake

Med kärlek och glädje

Krake II – Fürsthe

Ælfwynn II – Fürsthinna

Share