Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-03-31

Ny bågskyttekapten i Nordmark!


Hej alla Nordmarkare! Jag heter Eldgrim den Talföre och tar över rollen som Nordmarks bågskyttekapten efter Fru Eira Orre.  Jag vill tacka henne för hennes engagemang och det arbete hon lagt ner på bågskyttet inom SCA. Hoppas att jag kan leva upp till förtroendet att fortsätta föra bågskytteverksamheten framåt.

Vem är då jag? Jo, jag gick med i SCA sommaren 2016, på medeltidsdagarna på Hägnan, när Frostheim kontaktade den lokala bågskytteföreningen för att få hjälp med att ta hand om ”prova på”-bågskytte för allmänheten. Vi var ett gäng som tyckte det lät roligt, sydde oss lite medeltidskläder och en kväll ”råkade” skicka in medlemsansökan till Frostheim. Vi blev fast i medeltidsträsket på en gång.

Jag har provat på lite olika saker inom SCA, men det huvudsakliga har handlat om bågskytte i alla former. Förra sommaren var jag med på 3D-tävlingen i Visby för första gången och det var definitivt inte den sista!

Sedan jag började i SCA har jag hunnit besöka Knäcke, Medeltidsveckan i Visby, Smoldering Arrow i Skellefteå, anordnat vårt eget event Broken Arrow och i sommar kommer jag att åka till Cudgel.

Som bågskyttekapten vill jag jobba för att höja statusen för det medeltida bågskyttet inom SCA, så att det blir mer jämställt med fightingen. Jag vill också att fler ska få möjlighet att prova bågskytte och upptäcka hur roligt det är!

Jag kan nås på den vanliga ämbetsmannamailen archery(a)nordmark.org, om ni har några funderingar.

Herr Eldgrim den Talföre

Share