Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-07-08

Drotsens januari-ord


Gott Nytt år Nordmark!

Min sista krönika jag skriver för året blir även min första som publiceras 2020.

Nu har det gått ett helt år som drots och jag måste säga att jag tycker det är otroligt lärorikt och roligt. Varje månad upptäcker jag nya saker om vårt fagra rike Nordmark.

Det är så imponerande att få läsa rapporterna från drotsarna om vad som pågår i just deras grupp. Det hantverkas, sjungs och tränas runt om i landet i massor. Jag får bland annat läsa om att i Aros och Styringheim har man regelbundna syträffar, i Örehus kan man få hjälp med att bygga pilar, Frostheim satsar på att få iordning sin nya lokal och i Holmrike har de även dagar för tyst hantverk.

Allt det jag får lära mig om vad som pågår ute i Nordmark finns med som en del av min rapport som jag skickar till drotsen av Drachenwald. Förutom det så rapporterar jag vad styrelsen jobbar med och hur många möten vi haft. Det ska också skickas med vilka event vi har haft under perioden, vilket mängden och utbudet alltid gör mig lika stolt.

Nästa år blir det fokus på ämbetsmän. Oavsett vilket ämbete du har så är du en viktig del för att utveckla Nordmark. Årets ämbetsmannahelg är redan den 31 januari till 2 februari. Alla som har ett ämbete eller är nyfiken på ett är välkommen. Det finns en annons i detta nummer av Silversparren där du kan hitta mer information.

Snart är det dags för Nordmarks årsmöte och nytt val till styrelsen. Är du nyfiken på vad det innebär så hör gärna av er till mig eller någon annan i styrelsen så berättar vi mer.

Årsmötet för Nordmark  kommer att hållas på Jungfru Maria Bebådelsedagsgille (våffelgillet) i Reengarda söndagen den 22 mars. Extra roligt att få åka på ett för mig nytt event.

Ser verkligen fram emot ett nytt år där jag har möjligheten att få lära mig nya saker och träffa ännu fler fantastiska människor!

Tova, drots av Nordmark

Share