Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-07-08

Fursteparets januari-ord


Högt ärade populas och nobiliteter i Nordmarks rike.

Det har nu gått några månader av vår tid på Nordmarks troner och resan genom landet har tagit oss till Juneborg, Uma, Gotvik, Frostheim och inte mindre än två gånger till Styringheim. Att få hålla hov i en ruin upplyst av facklor, på en inomhusläktare framför en precis avslutad fäkttornering, i en vackert pyntad danssal och på flera andra platser har varit nervöst och pirrigt men samtidigt en fröjd. När du kliver upp på tronen och får kronan på huvudet får du inte bara strålglans på dig själv utan du får en stor strålkastare och makten att belysa människor. Ofta sådana som själva inte förstår hur mycket de bidrar till allas vår upplevelse i vår drömmen fri från vardagsjäkten. Genom ert stöd får vi möjlighet att dela ut utmärkelser som sedan skrivs in i en rangrulla för eftervärlden men det är inte rangen i sig som är den viktigaste (även om erkännandet på detta sätt såklart är både viktigt och värdefullt) utan att du som blir uppkallad oavsett om det är för en registrerad utmärkelse, för att du gjort ett evenemang eller vunnit en tävling skall få bli sedd för det du är och det du ger, att du skall få synas för det du är bra på och se dig själv lite mer med omgivningens ögon när du ser dig i spegeln.

Strålkastaren är en fantastisk makt att få. Underbar och skrämmande på samma gång. Så många människor som förtjänar uppmärksamhet men som av en eller annan anledning inte får det där och då. Hjälp oss gärna med att skicka in rekommendationer, såväl kompletta genom OP som genom ett enkelt mail om att just den personen fortfarande inte fått det du rekommenderade för och att hen kommer åka på ett visst event. Tänk på att det bara är en rekommendation och att det kanske inte blir så just denna gång utan kanske senare men att få veta säkert i god tid ger oss chansen att ge Nordmarks kompetenta skrollmakare chans att skapa utan tidspress. Rekommendera gärna även för annat, minns en gång när en gyllene diskborste delats ut på hov till en person som diskat efter många banketter.

Och tänk på att även du har en egen strålkastare och att ditt uppmuntrande ord till någon som gjort det där extra ofta betyder mer för mottagaren än du någonsin kan förstå.

Drömmarna skapar vi tillsammans!

Jovi        Stigot
Furstinna      Furste

Share