Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-07-08

Drotsens mars-ord


Världens bästa Nordmark!

På väg hem efter årets ämbetsmannahelg. Fylld av energi och nya lärdomar. Helgens upplägg baserade på vad ämbetsmännen på Nordmarks nivå önskade. Vi fokuserade på att umgås och lära känna varandra. På fredagen fick alla skriva upp vad de ville att vi skulle prata om under helgen. Sen ägnades kvällen åt att spela Cards Against Humanity- SCA versionen. Det gav underlag till många roliga och intressanta förklaringar om korten. Har ni inte hunnit spela detta än så rekommenderar jag det!

Lördagen började med att alla fick presentera sig. Berätta lite om sin SCA historia samt varför de hade valt att åka på ämbetsmannahelgen. Sedan en föredragning av Mäster Edricus, Ducessa Isabetta och Duke William. De berättade om hur SCA startade, hur resten av SCA är uppbyggd och fungerar samt hur det kommer sig att Nordmark skiljer sig så mycket åt. Mycket lärorikt och trots att jag varit med länge så var en hel del som jag inte visste. Efter lunchen fick man välja några av de punkter som skrevs upp under fredagen, ta med sig några andra och ge sig ut på en promenad. Så det  blev en helg med mycket samtal och erfarenhetsutbyte. I detta nummer av Silversparren har Mäster Edricus skrivit lite mer om helgen.

Ett ämne som diskuterades var rekrytering av nya medlemmar. Trots att vi är en förening som har funnits sedan 1966 så är det många som aldrig hört talas om oss. Det finns säkert många som hade varit intresserade om de bara visste om att vi fanns. Så för att ge fler möjligheten att upptäcka oss så tagga gärna era bilder med  #mysca #nordmark

I mars är det dags för årsmöte för SKA Nordmark. Just nu försöker jag klura på hur jag ska ta mig till Reengarda (Skellefteå ). Det är inte helt lätt när man bor i de södraste delarna av vårt riket. Är nu ännu mer imponerad och tacksam över att så många väljer att åka samma resa fast åt andra hållet för Dubbel Kriget. Känns därför extra bra att vi valde att lägga årsmötet på ett nytt event och en annan del av Nordmark.

I er tjänst
Tova, drots av Nordmark

Psst!
Nordmark söker nu en fäktmarsk, kastellan och krönikör. Är du intresserad av något av dessa ämbeten så hör gärna av er till mig på drots(a)nordmark.org så berättar jag mer.

Share