Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden till 1600 e.kr. Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-05-26

Fursteparets april-ord


Furstetorneringen som är planerad att hållas 17 maj på dubbelkriget ligger fortfarande i skrivandes stund kvar. Tanken om furstetorneringen är att det kommer vara noga med listflykt. Listflykt är i detta fall definierat som tre gånger utanför listen. Att riva listen räknas som listflykt, oavsett anledning. Vid listflykt har man gett upp matchen och vinsten tillfaller motståndaren. Om det är otydligt vem som är anledning till tex att listen trillar, så är den med högst rang(OP:n) som anses ansvarig.  Nu är det egentligen inget nytt med listflykt. Och det är inget vi önskar se spelas på. Utan mer, så här borde vi göra. Om det blir en hold, så kommer fighters startas om på samma avstånd som det var när holden blev. Det är för att hobbyn fighting skall vara kul.

En hobby är en hobby.  Fördelen med en hobby är att det är kul. Och kul skall man ha. Så nu när hantverkssesongen blev lite längre än man räknat med. Så kom ihåg att det skall vara kul, kul för alla inblandade. Ett sätt att blanda in fler är skype eller andra fjärrvisningsprogram. Live sända fightingträningen? Symöte på skype? Varför inte? Nya tider ger nya rutiner. Vad är då min poäng? Jo, det finns sätt att inkludera våra vänner som kanske inte kan vara på samma plats som just dig. Eller om det är en dålig ide att du åker någonstans. Visst det är lite axiomer som jag skriver, men iaf. Tänk på det och ta hand om er tills vi ses!!

Kram på er

JoS

Furstinna och Furste

Share