Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Drotsens juni-ord


Vackraste och bästa Nordmark!

När jag skriver detta så är det knappt en vecka till att Dubbelkriget skulle börja. Nu känns det riktigt tufft och sorgligt.

Har blivit medveten om två saker. Det ena är hur mycket tid man lägger på vår hobby. I vanliga fall hade jag snittat 3 timmar sömn per natt för att hinna bli klar med allt inför eventet. Oavsett att man har vetat om det i ett år så har man en tendens att skjuta på allt man behöver/vill göra in i det sista. Det märkliga är att jag verkligen saknar den känslan. För även om jag är trött och stressad så vet man ju att allt leder till något som jag älskar att göra.

Det andra som blivit mycket tydligt är hur mycket jag får ut av att umgås med min valda familj -SCA. Alla tillfällen man delar tillsammans. Under längre event som just Dubbelkriget hinner man med många samtal. Om allt mellan himmel och jord. Även om vi kan ses digitalt så kan det tyvärr inte ersätta alla magiska tillfällen vi skapar tillsammans när vi ses.

Jag kommer sakna: samtalen, hushållet, kramar, skratten, tältläger, bågskytte, picnic, fighting, gemenskapen, koppla bort vardagen, mina cava-kompisar, lära känna nya, umgås mer än en vecka med  tonårsbarnen, använda mina medeltidskläder, sova i tält, spela spel, hänga i Triangelen (ja autocorrect det är på Skånska), mingla runt i tältlägret, sorlet från alla läger, se allas nya kläder/baner/rustningar … listan är lång

Så nu ska jag tillåta mig att deppa lite och sörja, sen tänker jag ladda om inför att vi se igen. För det kommer vi göra!

Saknar er!

Tova, drots av Nordmark

PS. Självklart hade det varit sol hela DW och flatsidan hade vunnit. Som alltid!

Share