Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Fursteparets juni-ord


När vi nu skriver dessa ord skulle vi precis påbörjat vår sista vecka som regenter på Nordmarks troner.

Det har varit nio omtumlande månader med start under Medeltidsveckan i Styringheim följt av Boar Hunt i Juneborg och en resa norrut till Uma för att fira höstdans och utse ny Norrskensbard. Resan gick sedan västerut mot det fagra baroniet Gotvik som arrangerade Drachenwalds universitet. En drake tog med sig Furstinnan upp till Norrskensfesten i Frostheim och Fursten gästade den traditionsenliga Midwinter i Holmrike Året avslutades sedan där det började med en resa till sagornas ö för att fira Luciafest med baronparsinvestitur i Styringheim.

I januari hade Vi förmånen att åka till Aarnimetsä och se Kung Æiríkr och Drottning Jacquelyna stiga upp på tronerna. Föga anade vi då att detta var början på Drachenwalds längsta regeringsperiod i tid och kortaste i antal fysiska möten. I alla fall än så länge.

Vi har haft en vår där evenemang efter evenemang har fått ställas in då hela den mundana världen stannat upp i mer eller mindre karantän. Inom hela den kända världen har vår lek tvingas gå från fysiska möten med många kramar till att mötas digitalt så gott det går.

Till helgen kommer vi inte sitta fysiskt nere i Attemarks skogar och avsmaka goda drycker i god bryggargillesanda men med lite framförhållning och inköp från den stora gröna skylten kommer vi kunna mötas iaf och avsmaka samma saker men på olika platser då fursten kallat till bryggargillesmöte via zoom. Den tid vi skulle suttit och bejublat fighters och consorts kallar furstinnan till digitalt mimosamingel, trots att det är en söndag.

Denna furstetornering som inte blev av och som Vi nu hanterar i samma anda som kungaparet och härmed proklamerar att Vi kommer sitta ännu en regeringsperiod och göra Vårt bästa för att förgylla tiden för Nordmarks folk.

För drömmen
Jovi Stigot
Furstinna Furste

Share