Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org

RSS Feed

2020-08-08

Krönikörens juli-ord


Idag drack jag min strand-smoothie i mitt medeltida plastkrus. Det var en av de första sakerna jag packade ner när jag visste att jag skulle spendera större delen av våren och sommaren ifrån mitt hem och jag ville ha en liten del av medeltiden med mig som jag lätt kunde plocka fram och använda i vardagen för att få en liten touch av det som jag saknar så ofantligt mycket! Titta på bilder, i all ära, men ibland behöver man något handfast gör att stilla den längtan efter SCA som ploppar upp med jämna mellanrum.


I övrigt har jag just nu väldigt svårt att motivera mig med rätt många saker
jag annars kopplar till SCA. Jag hantverkar inte, jag letar inte efter inspiration och jag tittar knappt på tyg! Ja ni hör ju hur det låter.
Och samtidigt så är jag ju ganska aktiv online och ser alla fantastiskt kreativa personer som finner tid och inspiration och skapar underbart fina saker. Men jag kan inte få mig till att göra detsamma.


Med muggen packade jag dessutom mer flera bitar tyg, mönster och garn och hade planer på flera nya plagg som skulle bli till när vårterminen var över och jag äntligen kunde slappna av. Men jag kan inte det, jag kan inte slappna av och jag får lite dåligt samvete för att jag inte gör mer.


Men vi är i en väldigt speciell situation just nu där inget vet vad som kommer att hända, och ibland måste man bara ta hand om sig själv och ta varje dag som den kommer. Så det tänker jag göra och hoppas att du kan göra detsamma. Gör det du orkar och vill, inte det du borde. Alla kommer att bli glada och se dig på andra sidan av allt det här, även om du inte gjort ett dyft med den här tiden, mer än att ta dig igenom den.

Gele Pechplumin,
Krönikör

Share