Fursteparets april-ord


Vår, smaka på ordet.. VÅR! Hela Nordmark vaknar till liv och så även vi, vår kreativitet och alla känslor. Eventsäsongen har startat och överallt sjuder det av liv i vårt vackra furstendöme, så varför inte starta vårt Fürsthliga brev med lite kärleksdikter.

Parlement of Foules Geoffrey Chaucer (1382) For this was on seynt Volantynys day Whan euery bryd comyth there to chese his make.

The Faerie Queene Edmund Spenser (1590) She bath’d with roses red, and violets blew, And all the sweetest flowres, that in the forrest grew.

15th-century rondeau Charles, Duke of Orléans Je suis desja d’amour tanné Ma tres doulce Valentinée…

Rekommendationsutmaningen ligger i skrivande stund på 119 och fler är på väg in! Över halva målet redan uppnått och vi har nästan två månader kvar på oss att komma i mål. Se människorna du har runt omkring dig. Förutsätt inte att “ja men X är ju fantastisk på det här viset och har ju varit med i 5 år så X har SÄKERT den o den utmärkelsen..”. Och vet ni vad.. ni behöver inte ens säga vad ni vill rekommendera personen till, det räcker faktiskt om ni skriver vad vi behöver veta: namn, persona, grupp och VARFÖR. Sen kan vi göra resten.

Är det så att det tar tid innan personen ni rekommenderar får sin utmärkelse? Rekommendera igen och ta kontakt med oss sittande kronor. I vissa fall, oftast faktiskt, är det timingen som blir knas.. personen i fråga är inte på event där vi är, eller det går inte att få in tidsmässigt.. Som i till exempel Ragnar av Baggeholms fall.. han undslapp oss redan första gången vi satt på Nordmarks troner.. men på Estrella slapp han minsann inte undan och en väldigt glad Furst Krake kunde äntligen ge honom Gyllene bandet!

Här tänkte vi lägga några uppmuntrande ord om att komma till Knäcke, men behövs det? Vi tror att många av er som läser har upplevt Knäcke och känner till dess magi. Är det så att ni inte har varit på Knäcke, fråga andra som har, och de kan sannolikt ger er en mycket vackrare, fylligare och mer beskrivande bild än en kort text här någonsin skulle kunna. Ett citat som kan beskriva vad vi tycker kommer från en stark flicka “Kom nu, alla vänner, varenda kotte som jag känner, nu ska vi leva loppan…”

Sommaren AS LII sträckte Aanimätse ädla baronpar, Baron Dubhghall mac Ébhearáirdt och Baroness Mór inghean Bhriain ut en hand, en hand i vänskap till Nordmarks strålande furste och furstinna, Roland och Agnes och deras kämpar i Vita portens väktare. De önskade att Rautahirvi, tillsammans med kämpar från Vita portens väktare, skulle utveckla och fördjupa sin färdighet i strid både med rustning och bågskytte. Allt för att skapa en mäktig armé under den svarta drakens banner. En armé som kan mäta sig med de främsta på slagfältet och som är redo när kungen och drottningen av Drachenwald kallar. Under Cudgel genomfördes en strålande turnering i vilken de båda stridsordrarna kunde mäta sin krafter. Många var de dåd som utfördes, kampen var jämn och oviss men slutade med att Rautahirivi, tack vare sin excellenta bågskyttar och hårda krigare, gick segrande ur kampen. Vinsten och det stora priset låg dock i den kamratskap som hade fördjupats och erfarenhet som hade utvecklats.

Att fortsätta en sådan strävan efter framgång och gemenskap är av godo för Nordmark, Aanimetsä och hela kungariket. Därför vill vi kalla Vita porten att ansluta sig och följa i österled till Cudgel, där utmaningen kan fortsätta. Låt oss visa de kunskaper som Vita portens väktare har erövrat under “Umbrella” Estrella Wars för våra kamrater i Rautahirvi. Vi önskar också att den ädla konsten att slåss med blanka vapen inkluderas i kampen.

Utmaning 4:
Nu när säsongen drar igång på allvar kommer här en social utmaning; På nästa event du besöker ska du prata med, och lära känna, minst 1 person du inte pratat med alls eller inte pratat med så mycket tidigare. Vi har Kastellaner, det är helt klart, men det är ALLAS vårt ansvar att få våra medlemmar, medmänniskor, att känna sig sedda och framförallt VÄLKOMNA hos oss. Ta reda på vad de gillar, vad gjorde att de kom, dela med dig av hur det var för dig att börja.. Dela med dig av din Dröm™.. Vem vet, du kan ju få en ny vän på köpet!

Med kärlek och glädje

Krake II – Fürsthe
Ælfwynn II – Fürsthinna