Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

Girl in a jacket
SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org
RSS Feed

2021-06-17

Fursteparets oktober-ord


Vi går mot mörkare tider liksom ljusare. Hösten är i antågande och nu börjar allehanda symöten, hantverksträffar, picknickar och annat planeras in med pestsäkra metoder. Än är vi en bit ifrån möjligheten att resa långt för att i en trång lokal kunna krama massor av vänner från när och fjärran. Vi får passa på att njuta av det lilla så mycket vi bara kan.


Stort tack till Holmrike som ordnade en picknick med auktion där vår Furste deltog på plats och Furstinna via molnet. På plats hade vi även Vårt hovs eminente Överhärold och Stjärntydare Ganglere som med Vårt godkännande delade med sig av sin kunskap med en framtida spådom. Även ett avlatsbrev gick under klubban så nu kommer än fler av Vårt folk bära rätten att inmundiga allehanda sorter av oliver. Många var det som bidrog med både kunskap och saker till stöd för lokalföreningen och det blev en hejdundrans till dag. Furstinnan längtade på avstånd och ser fram emot den dag då vi ses på plats.


Tack alla som bidrar till drömmen i orostider likväl som pestfria dagar.


För drömmen
Jovi och Stigot
Furstinna och Furste, Nordmark.