Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

Girl in a jacket
SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org
RSS Feed

2021-04-18

Drotsens februari-ord


Nordmark!

Silversparrens tema detta nummer är SCA-liv samt ideal, ridderlighet och traditioner. Funderat extra på mitt SCA liv under detta året när jag inte har kunnat åka på event. Visste redan innan att mitt SCA-liv är var viktigt, men detta året har visat att det är viktigt på så många olika sätt.

Min roll som ordförande har sett nästan likadant ut detta året som året innan. Vi är en modern me-deltidsförening så våra möten sker digitalt. Det gör att fler kan delta och våra möten kan ske regel-bundet och inte bara när det är event. Styrelsens dagordning har förståeligt påverkats av pandemin. Som drots är det däremot varit lite mer annorlunda. Mina förpliktelser som tex att skicka in rapporter från Nordmark till Drachenwald finns kvar, men mycket av drotsen arbete sker på event. Så i mina roller har jag ändå haft ett aktivt SCA-år.

För mig själv som medeltidare har förra året varit mindre innehållsrikt. Jag har deltagit några gånger i det digitala SCA vilket varit trevligt att få se och höra mina vänner. Fast för mig är mitt SCA-liv ett sätt att komma ifrån vardagen. Att få koppla bort och bara vara. Jag dagdrömmer om ullkläder, tältläger, laga mat över öppen eld, sorlet från lägereldarna, att få skjuta pilbåge, krig, pyssel-picnic, hov … och framför allt umgås med min valda SCA-familj.

Ser fram emot detta året. Det kommer bli bättre och vi kommer snart ses på riktigt igen!

Har jag sagt att jag saknar er?
Tova, drots av Nordmark

Tags: