Go to ...

Silversparren

Nordmarks nyhetsblad

Girl in a jacket
SKA Nordmark är en religiöst och politiskt obunden riksförening för de som är intresserade av tidsperioden fram till 1600 e.kr.
Vill du veta mer. Kontakta: kastellan@nordmark.org
RSS Feed

2021-04-18

Drotsens mars-ord


Kreativa Nordmark!

Temat denna gången är konst och vetenskap. Ett område som har utvecklats sedan jag började. Minns när jag skulle tillverka mina första kläder. Det fanns inget Pinterest eller historiska bloggar som kunde hjälpa en. Mina källor var endast Hollywoodfilmer och bokomslag. Det blev många klänningar gjorda på lakan från IKEA eller omgjorda fynd man hittade i secondhand butiker. Det var en underbar och delvis enklare tid. Framför allt kändes det enklare som nybörjare. Fast just det har jag funderat mycket på de senaste åren. Var det verkligen enklare? Att inte kunna hitta tips och bli inspire-rade av andra gjorde det svårare. Idag när jag ska göra något oavsett om det handlar om att sy, göra egna pilar eller lära mig göra ost så finns det en uppsjö av hjälp att få. Det finns nästan alltid någon som har specialiserat sig på det jag behöver hjälp med. Dessutom generöst delar med sig av sin kunskap.

Sitter just nu och skriver det sista på SKA Nordmark verksamhetsberättelse för 2020. Det har varit ett mycket speciellt år. Vi har inte haft makt att kunna påverka vad som sker i världen. Däremot är jag otro-ligt stolt över hur Nordmark trots det stått stadigt tillsammans. Vi har hittat nya sätt att umgås och göra det vi brinner för. Det är inte samma sak, men det är ett sätt att fortsätta finnas där för varandra.

Den 7 mars kl.11 har vi årsmöte för SKA Nordmark. Länk kommer att mailas ut till den adress som finns registrerad i medlemssystemet. Hoppas att vi ses där.

Har jag sagt att jag saknar er?

Tova, drots av Nordmark

Tags: