Fursteparets mars-ord


Karda, spinna, väva, växtfärga, måla, bro-dera, dreja, språnga, sjunga, spela, dansa, hugga, snida, tälja, svarva, skriva, rista, knåda, kavla, mortla, forma livet omkring oss med konsten, lära om hur våra förfäder for-made det med vetenskapen.

Runt om i det fagra Nordmark sjuder det av skaparglädje och nyfikenhet. Essensen i vår gemenskap. Allt ifrån det första exalterade försöket till medeltida dräkt till planerna att göra en med egenodlad lin. Alla projekt ut-manande och utvecklande. Oavsett nörderinivå lika betydelsefulla och lika berikande till vår hobby. Alla visar vi upp våra alster på olika sätt. Att dela med sig liks viktigt som att få se. Våga ta steget att hålla en klass i något just du har lärt dig. Oavsett om det är en stor onlinekurs på nästa knäcke eller berätta för en person i taget så är det delandet av kunskapen som skapar oss. Ett Nordmark som sjuder av liv med en kittel som kokar trots pandemi.

Kom med Fursten på äventyren att brygga tillsammans med Sigvard så vi kan prova hemma tillsam-mans. Följ Furstinnans första hovdam Marleins blogg och lär dig om att språnga hårnät och sy tyskt femtonhundratal. Delta i Reengarda och Aros hantverksträffar via Zoom. Se de inspelade föreläsningar-na från Drachenwalds universitet. Hantverka på därute i stugorna.

Så hoppas vi att pandemin snart släpper sitt grepp och vi kan hantverka tillsammans igen.

/ För Drömmen

Jovi Stigot
Furstinna Furste