Fursteparets december-ord


Vi sitter och tittar ut och njuter av åsy-nen av ett snötäckt landskap, men än mer njuter vi av minnen från Glöta Gillet som vi nyligen bevistade. Det var som alltid fyllt med intressanta föreläsningar, trevlig samvaro med mycket sång, samt massa mumsig mat! Fursten håller i skrivandets stund på att packa inför sin resa till Norrskensfesten i Frostheim och direkt efter den Scarpetta di No-vembre i Löghammar. Furstinnan ser i sin tur fram emot sin resa till Luciafes-ten i Styringhem. Vi kommer förhoppningsvis inleda nästa år med att på plats få bevittna hur kronprinsparet stiger upp på Drachenwalds troner och det kan väl knappast ses som förrä-diskt att önska vårt blivande kungapar en lycklig men inte lika lång regeringsperiod som sina företrädare?

Om ni inte gjort det redan, ta lite av er tid för att lyfta fram den eller de ni vet gör något bra, något som ni vill uppmärksamma genom att skicka in en rekommendation. Hur går det då till? Gå in på Drachenwalds hemsida, leta er fram till Drachenwald Order of Precedence och fyll i rekommendationsformuläret där med vad personen heter, både i dräkt och mundant, var de härstammar ifrån, vilken utmärkelse du tycker de är värdiga för och varför. Om du vet ett evanemang som du vet att de funderar på eller bestämt sig för att åka på skriv även det.

Innan vi avslutar månadens fursteord vill vi lyfta fram att vi uppmärksammat att det under en längre tid tvistats om form och namn på ett alldeles särskilt ting och att detta kan vara ett allvarligt problem som vi, ert furstepar, vill råda bot på. Problemet rör delikata platta tingestar, ibland små, ibland stora, ibland tjocka och ibland tunna. Under Norrskensfesten utlystes såle-des ett furstligt påbud att denna smakliga smet som bereds av mjölk, ägg, mjöl och en nypa salt kan tillredas i tre former och gives därefter tre namn. Från ugn kallas den ugnspannkaka. Stekes den på spis eller över eld kan den givas två namn: Är den mindre än den större kallas den plätt, är den större än den mindre namnges den såsom pannkaka. Alla andra benämning-ar äro förbjudna att skrivas, sägas, tänkas, förtäras eller på något annat sätt brukas i fursten-dömet under vårt styre.

För drömmen,

Ingrid Fardäng
Furstinna Furste