Fursteparets november-ord


Älskade Nordmark!
Det är dags för oss att kliva ner från Nordmarks troner och lämna över ansvaret för Nordmarks folk till våra efterträdare. Tiden som Furstepar har varit fantastiskt rolig, vi har rest mycket och fått möjlighet att träffa både nya bekantskaper och förstärka gamla vänskaper. Under vår tid som Furstepar har vi fått mängder med både skratt och glädjetårar och vi har nu bara Norrskensfesten i Frostheim kvar innan vi åker över till Styringheim för att hålla turneringen där det ska avgöras vilka som blir våra efterträdare.
Vi ser fram emot att se just din avsiktsförklaring i vår brevlåda och så här går det till att skicka in en avsiktsförklaring:
Fighter eller consort mailar till drots(a)nordmark.org och/eller till furste(a)nordmark.org och furstinna(a)nordmark.org.

I avsiktsbrevet skall följande uppges:
– Att du och din consort/fighter ämnar ställa upp i turneringen.
– SCA-namn samt mundant namn på både fighter samt consort.
– En försäkran att ni båda uppfyller de krav som ställs på deltagare i en fursteturnering. Att ni båda har fyllt 18, är medlemmar i Nordmark samt har tillgång till både Nordmarks och Drachenwalds nyhetsblad och att den som ska slåss är auktoriserad fighter när turneringen börjar.

Efter sista anmälningsdagen , som är 15 november, kommer vår drots, Contessa Isabetta del Verde, att gå igenom alla avsiktsförklaringar och diskutera dem med oss och sen kommer ni få ett svar av oss.

Själva turneringen kommer vara den 8 december i Visby under Luciafesten och Styringheims baroninvestitur. Den kommer under pompa och ståt att hållas i St Lars ruin, så alla consorts, klä er varmt och ta med en filt att sitta på. Furstinnan uppmuntrar särskilt kvinnliga kämpar att ställa sig i listen och smiska rotting på övriga och ett par måste heller inte bestå av en man och en kvinna, det går så bra med två män eller två kvinnor.

Vi ses i Visby den 8 december!

Roland, Furste
Agnes, Furstinna