Fursteparets augusti-ord


Det är två år sedan nu. Två otroliga år som Nordmarks Furstepar. År som satt sina spår. Kanske är det så att denna långa period är så spektakulär att den likt så många andra skall nedpräntas på granit och resas för framtida regenter att läsa om när pesten härjade vårt land dessa mörka tider av död och umgänge endast via dataskärmar.

Vi närmar oss nya tider och Furstinnan Jovi hade förmånen att bevista Vår ädla granne Aarnimetsä för Nuijasota/Cudgel War. Att mötas igen, kramas igen, äta bankett till-sammans, basta, bada, köra morgonträningar, stå i rustning och gå ut i krig tillsammans. Det var helt oerhört att vara i drömmen ännu en gång och för en vecka åtminstone delvis glömma all isolering och rädsla. Om något är det vad vi bör resa runstenar över.

Furst Stigot tog sin seglats till något närmare nejder då Han reste till vår vagga Birka. Där mötte han drömmen i något annan skepnad utan regelrätt event men med än mer regelrätta hus och kläder.

Men nu är det dags att resa till Styringheim för en medeltidsvecka vi längtat så mycket efter. Till och med kunna hålla hov fysiskt på plats i Nordmark för första gången på en hel evighet. Hoppas få träffa många av er där!

Sen är det dags att mötas på fast mark igen. Dags för Oss att hålla Vårt sista hov. I det fagra Gyllengran ska vi beskåda en tornering av rang och därefter lämna över Nordmark i nya starka händer att glädjas åt, vårda och bevara. Ett nytt par som får förmånen att ställa välför-tjänta människor i rampljuset. För detta behöver Vi er hjälp med att vara Våra ögon och sända in rekommendationer på det som gjorts i det synliga och det fördolda.

Så var det torneringen. Att vara fighter eller consort i en furstetornering kan vara en nervkitt-lande upplevelse och att dessutom gå ut som vinnare skapar en helt ny erfarenhet av vad som sker i föreningen. Hoppas verkligen att Du vill vara med och delta i detta. Skicka in avsiktsför-klaring så fort du kan. Det är både roligt och svårt att vara del av den kuliss som skapar dröm-men. Om du vinner lovar jag att vi är många omkring som kommer ge så mycket stöd vi kan. Hur ni gör för att ställa upp står formulerat i Nordmarks lag §B.2.C (https://nordmark.org/furstendomet-sca/nordmarks-lag/). Tanken är att det blir nio månader men vi vet ju att det kan bli lite si och så med den saken…

För drömmen

Jovi Stigot
Furstinna Furste