Fursteparets december-ord


Var hälsade allt folk av Nordmark.

Vintern tar över landet och pesten håller oss alla i sitt stadiga grepp. Nu i skrivandets stund, vet Vi inte när och var en furstetor-nering kan hållas. Däremot berätta vad vår intention om formatet är.

Kort version:

  • Matchade vapenformer
  • Lägst fighting OP väljer vapenform

Lång version:
Torneringsform är inte bestämd. Men Round robin är trevligt och det lutar åt det. Vi vill att alla delta-gare skall få fightas så de blir nöjda.

Det vi kan säga är att matchade vapen är kul. Den med lägst fighting OP (inte OP, utan fightig OP på kämpen) väljer vapenform. Vapenformer kan bara väljas ur vad man är auktoriserad för. De vapen-former som går att välja på varje fighter kommer publiceras i samband med att deltagarlistan publi-ceras.

Efter grundomgång så kommer antagligen det bli kvart och/eller semi och en final. Och där är iden just nu, att det kommer vara flera bouter i matchen. Tex bäst 3 eller 5, då väljer lägst fighing OP första vapenformen. I bout 2 väljer den med högre OP vapenform osv. Torneringsform kommer be-stämmas närmare furstetorneringen. Det beror på antalet deltagare.

Vapenformer:

  • Vapen och sköld
  • Vapen och bucklare
  • Två vapen
  • Tvåhandssvärd
  • Polearms

Vid en eventuell hold, så centreras kämparna i mitten, i den position och avstånd de var på, när hol-den inträffade. Bucklare är definierat som längsta sträckan max 35 cm på den. Tex så går inte att ha en kvadratisk bucklare med 35cm sidor, då diagonalen är längre än 35 cm. Man får fightas och var consort på samma gång. Men inom samma par. Om ett par är med, så fightas de först i de fall de kommer mötas. Lånesaker kommer att finnas. Vi vill samtidigt uppmuntra standar/baneer/hjälmprydnader/heraldisk dräkter och utsmyckningar. Det är coolt och roligt! Det blir ett pris till det bäst klädda, prestenterade och utsmyckade paret. Och eventuellt till bästa hjälmprydnad/huvudbonad.

För drömmen

Jovi Stigot
Furstinna Furste