Fursteparets oktober-ord


Var Nordmarks folk!

Vi, Ingrid Olofsdotter och Fardäng Skvaldre, ert alldeles nyblivna furstepar sitter här och är fortfarande lätt omtöcknade, men hed-rade och ödmjuka inför att få den stora äran att sitta på Nordmarks troner. Den tornering vi nyss deltog i var precis som vi önskade, praktfull inramning, hård men glädjefylld. Där både kämpar och consorter deltog med hjärta och spred glädje. Nu närmast ser vi fram emot en framtid där vi alla förhoppningsvis kan träffas runt om i vårt fagra furstendömen. Vi hoppas att kunna bevista så många häraden under vår regeringsperiod vi kan. Nu närmast ser furstinnan fram emot att bevista Höstdansen i Uma och tillsammans skall vi deltaga i Glötagillet i Gyllengran. Vilka evenemang vi där-efter skall besöka är i skrivandes stund inte helt fastlagna, men det kommer förhoppningsvis bli många!

Vilka är vi då? Furstinnan delar sin furstes intresse för svärdskonst med stål i hand, kanske inte riktigt med samma frenesi men ändock! Att virvla runt i en taktfull Branles ingjuter alltid fröjd, likaså allsköns dräktsömnad. Hon finner även fröjd i matlagningens konst, både som utövare och avsma-kare, samt utforskare av historiska receptsamlingar.

Fursten tycker uppenbarligen om rottingsvingandets ädla konst, men är egentligen intresserad av nästan allt vi kan göra i denna underbara lek vi leker. Han har dock ett särskilt intresse av bryggande och fäktning, så om han får chansen att under ett event göra detta blir han extra lycklig.

Vad vi tillsammans framför allt tycker om är att se är Nordmarks folk finna glädje tillsammans i det vi gör, oavsett vad det är. Det finns inget så vacker som att få ta del av människors lycka när de får göra det de älskar! Vi är glada över att få göra det tillsammans med er under vår regeringsperiod.

Ingrid Olofsdotter Fardäng Skvaldre
Furstinna Furste