Fursteparets januari-ord


Vi har passerat konjuktionen av Jupiter och Saturnus, det bådar för ljusare tider! Det har iaf stjärntydararen spått i sin kaffesump! Vad gör vi då så länge? Innan de ljusare tiderna är här?

Vintern brukar betyda en massa hantverk, frågan är vad för mål man skall ha med sitt hantverk? Finns det något projekt man kan arbeta till? Ja, jo, någon gång kommer ju tex furstetorningen bli av.

Hjälmprydnader är fint, heraldiska dräkter coolt, man behöver ju inte nödvändigtvis vara med i torneringen för att göra samma saker. Det är ju ballt om mer än deltagarna hänger på temat. Sen är ju historiska former på sköldar en annan rolig liten detalj. Eller varför inte olika former och typer av huvudbonader. Möbler är också något roligt och bra. T.ex. gjorde Frostheim en utmärkt ritning på en vikingatida kista.

Min poäng är att det går att välja ett framtida event och fundera lite på vad man vill ha då. Tid finns ju nu. Både för att planera och genomföra. Fördelen med projekt gör att man får en slags upptakt på det roliga. Lite som att boka en resa en lång tid innan man åker. Det blir längre för-njutning av det roliga. Och roligt skall vi ha!

Ta hand om er tills dess!

Jovi                  Stigot
Furstinna       Furste